SOCIALISM IS OUR FUT… Follow back @karlmarx191 Over 70% of Ukrainians voted to stay part of the Soviet Union in 1991. twitter.com/bonker_fella/ S… “Was life better under communism?” The percentage of people who said yes 47% 55% co 65% 9219 No data 45% 88% 60% 75% Noooo! Don’t listen to the people that actually lived under communism! t has to be horrible! Facts don’t care about your feelings Readers added context they thought people might want to know Over 90% of Ukrainians voted to LEAVE the USSR en.wikipedia.org/wiki/1991_Ukra…… Do you find this helpful? Rate it 640
Yapay zeka açıklaması
Resimde, sosyalizmin geleceği hakkında bir Twitter paylaşımı görülüyor. Paylaşım, 1991 yılında Ukraynalıların Sovyetler Birliği'nde kalmak için oy kullandığını iddia eden bir grafik ve bununla ilgili bir mizah içeren görsel içermektedir. Resimdeki mizah, Ukrayna'daki insanların sosyalist rejim altında yaşamayı tercih ettiği iddiasına karşı, insanların çoğunluğunun aslında Sovyetler Birliği'nden ayrılmak için oy kullandığı gerçeğini vurgularak çalışıyor.
Paylaşım, sosyalist rejimleri ve yaşam tarzlarını olumsuz bir şekilde göstermek için üzüntülü yüz ifadesine sahip bir çizgi film karakteri kullanıyor. Bu, komünizmin kötü olduğunu ima ederek ve o dönemdeki insanların durumunu olumsuz göstererek mizah oluşturmayı amaçlıyor. Ancak paylaşımın sunduğu veriler gerçeklere dayanmamaktadır. Ukrayna'nın 1991'deki referandumunda halkın büyük çoğunluğunun Sovyetler Birliği'nden ayrılmak için oy kullandığı bilgisini sunmasıyla iddia edilen yalanı düzeltmeye çalışıyor.
Özetle; paylaşım, komünizmin olumsuzluklarını vurgulamak için gerçeklere dayanmayan bir anlatım kullanarak ve gerçekleri çarpıtarak mizah yapıyor.