Orçun Akyol 1 saat Azeriler kediye pişik diyolarmis OYilmaz Süpangleci, Ibrahim Yıldız ve 5 diğer kişi O Beğen Yorum Yap 6 diğer yorumu gör A- Anray Türkler monarşiye demokrasi diyorlar qjdwkfievmm Beğen Yanıtla 1s
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, Orçun Akyol adlı bir kullanıcının Facebook'ta paylaştığı bir gönderi görünüyor. Gönderide "Azeriler kediye pişik diyorlarmış" yazıyor. Altında ise "Yılmaz Süpanglecı, İbrahim Yıldız ve 5 diğer kişi" beğendiği görülüyor.
Alttaki yorumlarda ise "Я - Айтач Türkler monarşiye demokrasi diyorlar qjdwkfievmnm" yazan bir yorum var.
Bu espri, Türklerin "kediye pişik" derken Azerilerin "kediye pişik" demeyi tercih etmesinin alaycı bir şekilde ele alınmasını ve bunun üzerine bir Azeri vatandaşının Türklerin monarşiyi demokrasi olarak nitelendirmesinin bir başka alay konusu olarak ortaya atılmasını ele alıyor.
İki farklı dilde kullanılan "pişik" sözcüğünün farklı anlamlar taşıması ve Türklerin monarşiye demokrasi demesinin ironik bir şekilde vurgulanması esprinin temelini oluşturuyor.