Önder Şeren @onderseren Finlandiya'da öğretmen olmak için yüksek lisans şartı varmış ve 3 aşamalı sınavdan geçiyorlarmış. Zor diye anlatıyorlar. Bizde 20 tane kpssye girip mülakatlara girip arenada aslanlarla dövüşüp Battal Gazinin kılıcını bulunduğu yerden çılarırsan sözleşmeli oluyorsun. Atama varsa. 1.412 Retweet 15.481 Beğeni
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, Twitter'da "Önder Şeren" adlı bir kullanıcının paylaştığı bir tweet görülüyor. Tweet'te, Finlandiya'da öğretmen olmak için yüksek lisans şartı ve 3 aşamalı sınavdan geçilmesi gerektiği, bunun zor olduğu ve Türkiye'de ise öğretmen olmak için KPSS'ye girip mülakatlara girip "arenada aslanlarla dövüşüp Battal Gazinin kılıcını bulunduğu yerden çalarsan sözleşmeli oluyorsun" şeklinde bir espri yapılmış.
Espri, Türkiye'de öğretmen olmanın çok zor ve rekabetçi olduğunu, Finlandiya'da ise daha kolay olduğunu ima ederek, Türkiye'deki eğitim sistemini eleştiriyor. "Arenada aslanlarla dövüşüp Battal Gazinin kılıcını çalmak" ifadesi, abartılı bir şekilde öğretmenliğe erişimde karşılaşılan zorlukları ve rekabeti sembolize ediyor.