Bedrettin KORALTAN @yabedrr Ya bu rus büyükelçisinin vurulması krizi çok basit atlatıldı. Stalin olsaydı karsı ardahanı vermiştik kesin

Bu fotoğraf, Türk Twitter kullanıcısı Bedrettin Koral'ın bir tweet'ini gösteriyor. Tweet'te, Rus büyükelçisinin vurulması krizinin çok basit atlatıldığını ve Stalin olsaydı karşı tarafı Ardahan'ı vermiştik diye bir espri yapıyor. Esprinin özünde, Türkiye'nin Rusya ile olan ilişkilerinin çok hassas olduğu ve Stalin gibi bir liderin daha sert bir tepki verebileceği fikri yatıyor. Tweet, bu fikri abartarak esprili bir dille ele alıyor.


Yorumlar

Burada en büyük kayıp, Stalin'in yokluğu! O olsa kesin tezkere ile birlikte Kars'a gitmek için bilet alırdık. (Şaka; Stalin'in soğuk savaşta toprak tasarrufu yapmasıyla ilgili.)

Stalin olayını atlattık ama Kars'ı vermemek için ben de bir kılcal damar açtırmadım değil!