İbocan Demirkan İNFAZ 11 dakika önce⚫ Azer Bülbül Başaramadı Bizmi Başaracaz Beğen 007 Yorum Yap Erdeniz Eroğlu "Bizmi" değil "biz mi? "başaracaz" değil "başaracağız" önce türkçe öğren 4 dakika önce ⚫Beğen ⚫ Yanıtla İbocan Demirkan Ne Diyisen La Mq Sen 4 dakika önce ⚫ Beğen ⚫ Yanıtla
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Resimde, sosyal medya platformunda (muhtemelen Facebook) yapılan bir tartışma yer alıyor. İboCan Demirkan isimli kullanıcı, "Azer Bülbül Başaramadı, Bizmi Başaracaz" diyerek bir yorum yapmış. Erdeniz Eroğlu isimli kullanıcı ise bu yoruma "Bizmi" değil "biz mi?" "başaracaz" değil "başaracağız" önce Türkçe öğren şeklinde cevap vererek, Türkçe dilbilgisi hatasına dikkat çekmiş.
Bu, bir dilbilgisi hatası üzerinden yapılan bir mizah örneği. Demirkan, "Bizmi Başaracaz" ifadesiyle Türkçe dilbilgisinde yaygın bir hata yapmıştır. Eroğlu ise bu hatayı eleştirirken, konu hakkındaki genel bir espri yaparak, aynı zamanda karşısındaki kişinin Türkçe dilbilgisini daha iyi öğrenmesini önermiştir. Yani espri, dilbilgisi hatasının fark edilmesi ve bunun üzerine yapılan eleştiri ve öneriden kaynaklanmaktadır.