Ülkü Ocakları’nın dikkat çeken paylaşımı
Videoda söylenenler
Gayrı meşru, hiçbir mafya, hiçbir ağababası teşkilatımızın üzerinde değildir. Hayır.
Videodaki yazılar
SOKAKTA HİÇ BİR GAYRİMEŞRU
BGY - Karma
3q . Yusuf Demirci
Hiç Bir Mafya
Hiç Bir Ağa Babası
Kapak görseli açıklaması
Fotoğrafta, mahkeme salonuna benzer bir ortamda tahta bir masanın arkasında yan yana oturan dört genç erkek görünüyor. Üst kısımda "Sokakta ki hiş bir gayrimeşru..." şeklinde başlayan ve kesilen bir altyazı var.
**Espri şu:**
Gençlerin oturuş tarzı, kıyafetleri ve duruşları, mafya dizilerindeki "mafya mahkemesi", "konsey" veya "yargılama" sahnelerini mizahi bir şekilde taklit ediyor. Üstteki yazı "Sokaktaki hiçbir gayrimeşru..." diyerek ciddi bir kabadayılık veya suç dünyası havası estirmeye çalışıyor; ancak masa arkasındaki kişilerin genç ve sıradan halleri, bu ciddi ve ağır duruşla tezat oluşturarak komik bir durum yaratıyor. Bu tarz videolar genellikle sosyal medyada sokak kültürünü ve kabadayılık taslayan gençleri tiye almak için çekilir.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Videoda bir grup genç, bir toplantı salonunda masanın etrafında otururken ve arkada bir kalabalık bir aradayken konuşulmaktadır. Konuşmacı, teşkilatın üzerinde hiçbir gayrimeşru güç veya mafya olmadığını vurgulayan bir ifade kullanmaktadır.