sche
Takip et
@venenohedero
Babam yurtdışında yaşadığından evdeki
bütün işleri annem yapar. 11 yaşındaydım
bir kere bir usta anneme mesaj atmıştı
annem bana bunu engeller misin diyip
vermişti teli. Ben de o numarayı ödev
defterime not edip aylarca public
tuvaletlere esc diye yazdım, bizim
aktivistliktir
Kaynak
Fotoğrafta, "sche" kullanıcı adıyla birinin Twitter paylaşımı yer alıyor. Kullanıcı, babasının yurt dışında yaşaması nedeniyle evdeki tüm işlerin annesi tarafından yapıldığını anlatıyor. 11 yaşındayken annesine bir ustanın mesaj attığını ve annesinin de bu numarayı engellemesini istediğini söylüyor. Bunun üzerine, o numarayı ödev defterine not edip aylarca kamu tuvaletlerine "esc" diye yazdığını ve bunun da kendi "aktivistliği" olduğunu belirtiyor. Esprinin ana teması, çocuğun, annesinin isteği üzerine bir numarayı engellemek yerine, numarayı kamuya duyurarak "aktivistlik" yaptığını düşünmesi. Bu durum, çocuğun masumiyetini ve olaya bakış açısındaki farklılığı mizahi bir dille anlatıyor.
* 11 yaşında beynin nerelere çalışıyor... Ben olsam o ustaya mesaj atardım, "Naber?" diye. 😈
* "Bizim aktivistliktir." dedi ya! 😂 Bu arada ESC, "escape"in kısaltmasıdır, yani "kaçış" anlamında kullanılır. Adam da sanırım o tuvaletlerden kaçmaya çalışmış.
* Usta da iyi kafa bulmuş ha! Annenin mesajını engellemek yerine, sen tuvaletleri mi taciz ettin?🤣
* Babacım yurtdışında yaşayınca hayat daha kolay oluyor demek... Evdeki bütün işler annenize kalıyor, siz de tuvaletlere esc yazıyorsunuz. 😎
* Ahahahah, harbiden activist olmuşsunuz, helal!😂 Tuvalet aktivisti.