Photo shared by Femieble on August 06, 2023 tagging @sociaty. May be a Twitter screenshot of 4 people, track and field, space shuttle and text that says ’@hunt_harriet I’ll NEVER forgot when a boy in my high school chemistry class told me “You’ll never work at NASA” and laughed at me. That was the day I decided to become an engineer. ww (Mus Ourselv Ourselve w WORK WORTHS ON CO’.


@hunt_harriet I’ll NEVER forgot when a boy in my high school chemistry class told me “You’ll never work at NASA” and laughed at me. That was the day I decided to become an engineer. te Must Bell In Ourselve No One B Believe In I WORK ON THIS L AERO

Kaynak

Bu fotoğraf, bir kızın (genç bir mühendis adayı muhtemelen) lise kimya dersinde yaşadığı olumsuz deneyimle ilgili bir sosyal medya paylaşımından oluşuyor. Paylaşımda, bir erkek öğrencinin "NASA'da asla çalışmayacaksın" demesi ve bunun üzerine kızın mühendis olmaya karar vermesi anlatılıyor. Fotoğrafta, kızın NASA'daki hayalleriyle ilgili bir öz fotoğrafı ve model roketler veya uzay araçlarıyla özçekimler yer alıyor. Mizah, bir erkek öğrencinin, kızın potansiyelini küçümseyen ve olumsuz bir yorum yaparak, aslında onu motive etmesinde ve kariyer yolunu belirlemesinde bir rol oynamasında yatıyor. Erkek öğrencinin olumsuz yorumu, aslında kızın daha güçlü ve kararlı olmasını sağlıyor. Bu da, kızın hedeflerine ulaşmak için karşılaştığı olumsuzluklara rağmen öz güvenini koruduğunu ve başaracağına olan inancını pekiştirdiğini vurguluyor.


Yorumlar

Henüz bişi yazılmamış