@biirrsosyalci Ocak 2023 tarihinde katıldı. 1 Takipçi 10:41 Bugün Elbistan marastan nevsehir kyk yurtlarında kalmak istiyoruz ben zaten orada okuyordum ve kalıyordum şimdi ailemle depremzedeyiz napmamiz lazım bilen varsa söyleyebilir mi
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, bir sosyal medya profilinin ekran görüntüsü görünüyor. Profilin adı "@biirrsosyalci" ve Ocak 2023'te katıldığı yazıyor. Profilde bir tweet paylaşılmış ve tweet'te "Elbistan marastan nevsehir kyk yurtlarında kalmak istiyoruz ben zaten orada okuyordum ve kalıyordum şimdi ailemle depremzedeyiz napmamız lazım bilen varsa söyleyebilir mi" yazıyor.
Burada espri, "Elbistan marastan nevsehir kyk yurtlarında kalmak istiyoruz" cümlesinin bir alay konusu olarak kullanılması. Bu cümle, "Elbistan'dan Nevşehir'e kadar yurtdışında kalmak istiyoruz" anlamına geliyor. Kişi, "Elbistan" ve "Nevşehir" gibi şehirleri isimlendirip, "yurtdışında kalmak istiyoruz" sözünü kullanarak, alaycı bir şekilde "yurtdışında" kavramını ele alıyor.
Yani, tweetin esprili kısmı, kişi yurtdışına gitmek isteyen birisi gibi görünerek, aslında yurtiçinde kalmak zorunda kaldığını ve Elbistan gibi bir yerden Nevşehir gibi bir yere taşınmak zorunda kaldığını alaycı bir şekilde dile getirmesi.