Hatice Gonca Acar @haticeacar626 1 Başarılı olduktan bir süre sonra neden mutsuz olmaya başladığımızı biliyor musunuz? Prof. R. Kurzban'a göre beynimiz mutluluk sarhoşluğuna izin vermemek üzere tasarlanmış, iyi bir gelişme sonrası bizi yavaş yavaş anlamsızlığa sürüklüyormuş ki yeni bir hedef bulmaya başlayalım. 1.108 Retweet 307 Alinti Tweetler 21,1 B Beğeni KAYDIR Hatice Gonca Acar @haticeacar626 “Mutluluk bu sebeple bir illüzyondur” diyor; “burnumuzun ucuna bir havuç tutulup onun peşinden gitmemiz gibi yaşam sistemi de bizi sürekli gelişmeye iten gizli bir duygusal ödül-ceza sistemi kurguluyor.” ÖS 10:15 14 Eki 2022. . 2 94 Retweet 6 Alıntı Tweetler 2.792 Beğeni Hatice Gonca Acar @haticeacar626 “Böylece, dünyayı fethettiği için mutluluktan havalara uçması beklenen İskender'in; neden fethedecek başka yer kalmadığı için ağladığının cevabı da ortaya çıkmış oluyor.” “İnsanoğlu için iki keder vardır; bir istediğinin gerçek olmaması, iki istediğinin gerçek olması.” 3 Muazzam!
Fotoğraf, Twitter'da bir kadın tarafından paylaşılan bir gönderiyi gösteriyor. Kadın, başarıdan sonra mutsuz olma nedenini anlatan bir gönderi paylaşmış. "Başarılı olduktan bir süre sonra neden mutsuz olmaya başladığımızı biliyor musunuz? Prof. R. Kurzban'a göre beynimiz mutluluk sarhoşluğuna izin vermemek üzere tasarlanmış, iyi bir gelişme sonrası bizi yavaş yavaş anlamsızlığa sürüklüyormuş ki yeni bir hedef bulmaya başlayalım." Fotoğraftaki şaka, insan beyninin sürekli olarak yeni bir hedefe ihtiyaç duyduğu ve mutluluğa alıştığında bunu "anlamsızlık" olarak algılayabileceği fikrine dayanıyor. Bu, çok çalışarak başarılı olan ve ardından kendini boşlukta hisseden birçok insanın deneyimlediği bir durum.
Fotoğrafta Hatice Gonca Acar'ın Twitter paylaşımı görülüyor. Paylaşımında, mutluluğun aslında "burnumuza tutulan bir havuç gibi" bir illüzyon olduğu, bu illüzyonu yaratanın ise sürekli gelişim sağlamamızı hedefleyen gizli bir duygu-ödül ceza sistemi olduğu söyleniyor. Bu paylaşım aslında bir "hayatın gerçekleri" türünden ironik bir şakadır. Çünkü toplumda sıklıkla karşımıza çıkan, "çalışırsan mutlu olursun", "başarıya ulaşmak için çaba göstermelisin" gibi motivasyonel söylemler aslında, "havucun peşinden koşturulan eşek" hikayesinde olduğu gibi, bizi bir hedefe ulaşmaya zorlayan ve "gerçek mutluluğu" göz ardı etmemizi sağlayan bir mekanizmanın parçası olabilir.
Fotoğrafta Hatice Gonca Acar'ın bir tweet'i yer alıyor. Tweet'te şöyle yazıyor: "Böylece, dünyayı fethettiği için mutluluktan havalara uçması beklenen İskender'in; neden fethedecek başka yer kalmadığı için ağladığının cevabı da ortaya çıkmış oluyor." "İnsanoğlu için iki keder vardır; bir istediğinin gerçek olmaması, iki istediğinin gerçek olması." Muazzam! Bu tweet, İskender'in dünyayı fethettiği için mutluluktan havalara uçması beklenirken, aslında fethedecek başka yer kalmadığı için ağladığını mizahli bir şekilde anlatıyor. İkinci cümle ise, insanın iki temel kederini, "istediğini elde edememek" ve "istediğini elde etmek" olarak esprili bir dille dile getiriyor. Tweet, İskender'in durumunu abartarak, fethedecek yer kalmadığı için ağlamasının absurd bir durum olduğunu komik bir şekilde ortaya koyuyor. İkinci cümle ise insanın isteklerinin karmaşıklığına ve kederlerin paradoksal doğasına değinerek, yine mizahla yaklaşan bir tespitte bulunuyor.
Henüz bişi yazılmamış