İsmiyle müsemma, içkiliydi bilmem ne evreninden esnaf manzaraları.


Frida Kübra Ağda Salonu YUFKA EKMEK YAYIK TEREYAĞI REALIST KÖY ÇOCUĞU BAKİ KÖY TAVUĞU NAR EKŞİSİ TAHIL AMBARINA HOŞGELDİNİZ LITARITMUSE KARA KILÇIK BULGURU KÖY TARHANASI BAHARAT ÇEŞİTLERİ TEL: 0322 458 54 34-GSM: 0537 708 29 10 Pop ALGIDA K AL İpek Beren Saat Beren Stat C Beren Saat Türk TURK TELE JAY BEC RAVE Limaniste TELEKOM C Tost Cum GOMES INSAAT GÜNEŞ İNŞAAT MANNUT GÜNES 313 28 04 mkuku madam kuku madam kuku ZÜCCACİYE DÜNYASI d EŞARP DUES ANOGLU EŞARP DURAG GLE ESARY ÇÜK DÜZELTME MİNİ ONARIM MERKEZİ SERAMİK KAPLAMA 0532 443 17 13 KILINÇ OTO HASAR ONARIM MERKEZİ FLECE YES PASTA CILA SEZGIN MOTOR 2. EL OTO ALIM-SATIM TEL: 0546 789 68 37 Vez SEZO F BUYUK DEVLET ADAMI RECEP TAYYİP ERDOGAN BILIM ve TEKNOLOJI GELİŞTİRME MERKEZI N CAMUD RAUZERA UTO THE OTO EYROCH PARA 22 BALEARINEX MOEX Marsh sand it sont andic s nezhne ta ACEVOLEDDY #223324 RED SUDIC AT SİLBAŞTAN DAYI ‘NIN YERİ TÚČ - 10 SILBAST

Fotoğrafta "Frida Kübra Ağda Salonu" yazan bir işletmenin vitrini görülüyor. Vitrinde Frida Kahlo'nun portresi ve bir ağda salonunun tanıtımları yer alıyor. Burada espri, Frida Kahlo'nun ünlü kaşlarını ve ağda salonunun birleştirilmesiyle yaratılıyor. Frida Kahlo, kalın kaşlarıyla tanınıyordu, bu nedenle ağda salonuyle bağlantı kurmak mizah yaratıyor.

Fotoğrafta, "Realist Köy Çocuğu Bakı" isimli bir bakkal dükkanı görünüyor. Dükkanın üzerinde, "Kara Kılıç Bulguru Köy Tarhanası Baharat Çeşitleri" gibi ürünlerin satıldığını gösteren bir yazı var. Ancak, dükkanın önünde park edilmiş iki araba da çok pahalı görünüyor. Bu durum, "Realist Köy Çocuğu"nun aslında zengin bir çocuk olduğunu ima ediyor ve bir ironi yaratıyor. **Şaka, "Realist Köy Çocuğu" adının, gösterişli arabalarla çelişmesi ve zengin bir çocuğun gerçekçi köy hayatıyla bağdaşmaması üzerine kurulu.**

Fotoğrafta saat satan bir dükkanın vitrini görülüyor. Vitrinde "Beren Saat" yazıyor, ancak bu isimle bilinen ünlü oyuncu saat satmıyor. Bu yüzden şaka şu: "Beren Saat saat satmaz, saati olanlar satar." (The photo shows a shop window selling watches. The window says "Beren Saat," but the famous actress with that name doesn't sell watches. The joke is: "Beren Saat doesn't sell watches, those who have watches sell them.")

Fotoğrafta, "TostCum" isminde bir işletmenin tabela görüyoruz. İşletmenin adı, Türkçede "TostCüm" olarak yazılıp, "tost yiyip cümle kuramayanlar için" anlamına gelen bir espriye gönderme yapıyor.

Fotoğrafta, "Madam Kuku" adında bir dükkân var. Dükkânın üzerinde, "Güneş İnşaat" adında bir inşaat firmasının reklamı var. Bu fotoğraftaki espri, Madam Kuku'nun dükkanının üzerindeki inşaat firmasının reklamının, dükkanın adıyla uyumsuz olmasıdır. "Madam Kuku", "Güneş İnşaat" ile aynı çatı altında olması, ilginç ve komik bir durum yaratmıştır. Esprinin nedeni, "Madam Kuku" gibi bir dükkanın, "Güneş İnşaat" gibi sert bir inşaat firmasıyla yan yana görünmesi, bir uyumsuzluk hissi yaratması ve insanların gülmesini sağlamasıdır.

Fotoğrafta, "ÇÜK DÜZELTME" tabelası olan bir oto tamir dükkanının önünde duran bir araba ve iki kişi görünüyor. Araba, "ÇÜK DÜZELTME" tabelasının altındaki "SERAMİK KAPLAMA" yazısının üstünde duruyor. Bu fotoğraftaki espri, arabanın tamir dükkanının önünde durması ve tabelanın altındaki "SERAMİK KAPLAMA" yazısının üstünde bulunması nedeniyle ortaya çıkıyor. Bu, arabanın "ÇÜK DÜZELTME" hizmeti için tamir dükkanına geldiği ve "SERAMİK KAPLAMA" hizmeti için de ilgi duyduğunu ima ediyor. Bu espri, araç sahibinin tamir dükkanından hem "ÇÜK DÜZELTME" hem de "SERAMİK KAPLAMA" hizmeti istediğini, dolayısıyla dükkanın "çökük" arabaları da "seramik kaplı" hale getirebilme yeteneğine sahip olduğunu düşündürüyor. Bu espri, tamir dükkanının sunduğu hizmetlerin geniş yelpazesini ve "çökük" arabaları da "seramik kaplı" hale getirebilme yeteneğini esprili bir şekilde vurgulamaktadır.

Fotoğrafta "Büyük Devlet Adamı Recep Tayyip Erdoğan Bilim ve Teknoloji Geliştirme Merkezi" yazan bir tabelanın görüldüğü bir bina var. Bu tablonun espri konusu, Türk siyasetinde bilim ve teknoloji alanında kaydedilen ilerlemenin sınırlı olması ve Türkiye'de eğitimin durumunun, "büyük devlet adamı"nın iddialarıyla uyumlu olmaması. Bu nedenle, tabelanın ironik bir şekilde bilim ve teknoloji geliştirme merkezi olarak adlandırılması espriyi ortaya çıkarıyor. Özetle, tabela, siyasetin bilim ve teknoloji alanında gerçekçi bir ilerleme sağlamadığını ve mevcut durumun gerçeklikle örtüşmediğini göstererek bir ironi yaratıyor.

Resimde bir işletmenin önünde, "SİLBASTAN DAYI'NIN YERİ" yazan bir tabela ve birkaç kişi var. Şaka, tabelanın "SİLBASTAN DAYI'NIN YERİ" yazması ve işletmenin adının "GÜNEŞ" olması. Bu, bir işletmenin kendisini böyle bir isimle tanıtarak, müşterilerde "Silbastan Dayı" adlı birinin işlettiği bir yer izlenimi bırakmayı amaçladığını ve bu durumun bir espriye dönüşmesini belirtiyor. Bu tarz isimlendirmeler, Türkiye'de halk arasında bir tür "esprili işletme ismi" olarak kullanılır.

Fotoğrafta, "İç İşleri" yazan bir iç giyim dükkanının vitrini görülüyor. Vitrinde mankenler üzerinde iç giyim ürünleri sergileniyor. Vitrinin önünde ise iki masa ve dört sandalye var. Bu fotoğrafın esprili yanı, "İç İşleri" dükkanının isminin, vitrinde sergilenen ürünleri ve dükkanın önündeki masa ve sandalyelerle bir araya gelerek "iç işleri" ile ilgili bir durumun ima edilmesidir. Bu ima, dükkanın adıyla sergilenen ürünler arasında bir bağlantı kurarak, izleyicide eğlenceli bir çağrışım yaratır.

Fotoğrafta Osmanbey semtinde bir işletmenin tabelası görüyoruz. Tabelada "Osmanbey Hamile" yazıyor. Burada "hamile" kelimesi kadınların hamile kaldığı durum için kullanılmaktadır, ancak burada işletmenin adı "Osmanbey Hamile" olarak geçiyor. Bu, işletme sahibinin isminin "Hamile" olması gibi yanlış bir anlama yol açıyor. **Şaka:** İşletmenin adı "Hamile" olarak geçiyor, bu da insanların işletmenin hamilelikle ilgili olduğunu düşünmelerine neden oluyor. Ancak, işletmenin adı muhtemelen "Hamile" isminde bir kişiye ait.


Yorumlar

* Bu tweet'te sadece 'Kızılay'ın eksik olduğunu düşünüyorum. 😅

* Herhalde bu tweet'in sahibi, telefon rehberini yanlışlıkla Twitter'a kopyalamış. 😂

* Bu kadar bilgiyi nasıl tek bir tweette sığdırdı anlamadım. Ben olsam bu tweet'i 30 parçaya bölerdim. 😂