apolaz @a_gevinoglu Kokoreç bile 16 lira olmuş şu ülkede ağız tadıyla bok bile yiyemiyoruz artık. 7.09.2018 22:42
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, "apolaz" kullanıcı adıyla tweet atan bir kişinin, "Kokoreç bile 16 lira olmuş şu ülkede ağız tadıyla bok bile yiyemiyoruz artık" şeklinde bir tweet attığı görülüyor.
Bu tweet, ülkenin ekonomik durumuna ve insanların geçim sıkıntısına yönelik bir mizahi eleştiri niteliğindedir. Kokorecin, sokaklarda ucuza satılan ve halk tarafından sevilen bir yiyecek olması nedeniyle, bu yiyeceğin bile pahalılaşması insanların artık ağız tadıyla yiyecek bile bulamadığını gösteren bir sembol olarak kullanılmıştır. "Bok bile" ifadesi ise abartılı bir şekilde, kişinin zorluklarla boğuştuğunu ve artık hiçbir şeyin keyfini çıkaramadığını ifade etmektedir.
Tweet, toplumun ekonomik koşullarına ve insanların bu koşullar karşısındaki çaresizliğine dikkat çeken ve biraz da absürt bir mizah anlayışıyla kaleme alınmıştır.