obetexen Özgür KARABAT O @OzgurKarabatCHP … Gençler hazır mısınız? -Pasaport defteri 225 TL -10 yıllık pasaport 1.478 TL -Schengen vizesi 80 Euro, vize başvuru ücreti 400 TL -Yurtdışı çıkış harcı 150 TL -Avrupa'ya ortalama gidiş-dönüş uçak 4.000 TL -3 günlük ucuz otel 150 Euro -Cep harçlığı 150 Euro TOPLAM: 12.300 TL
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Resimde, CHP Milletvekili Özgür Karabat'ın Twitter hesabından bir tweet paylaşımı görülüyor. Tweet'te, gençlerin yurt dışı seyahati için gerekli olan maliyetlerin bir listesini paylaşmış. Listede pasaporta, vizeye, uçak biletine ve otelin maliyeti TL ve Euro cinsinden yazılmış. Tweet'in son satırında ise "TOPLAM: 12.300 TL" yazarak gençlerin bu maliyetleri karşılayamayacağını ima etmiş ve bir mizah kullanmış.
Şaka, gençlerin yurt dışına seyahat etmek için gereken maliyetin oldukça yüksek olduğunu ve çoğu gencin bu maliyeti karşılayamayacağını ima ediyor. Tweet, günlük yaşamda karşılaşılan maliyetleri mizahla ele alarak, gençlerin durumunu esprili bir şekilde eleştiriyor.