Terkediyorum seni TRT 2 gibi kadın.. _________________________________________________ #umutsarıkaya #umutsarıkayakarikatür #mizah #karikatür #komedi #naberdergi #penguen


Attila Ilhan Actirma kutyul “roportajiat-1 (1946-1983), bil vannevi birinei basim nisan 2004 tata gasetect. sale ve yusar Atila Uhan. el Biket ile evtade BİR EDEBİYATÇININ EVINDE ATTİLA İLHAN "karımla entelektüel olmadığı için evlendim.. "Entelektüel kadınların çoğunu camdan dışarı atmamak için kendinizi zor tutarsınız” alü şair yazar ve reteci 1lhan, kendisi ile yaptıgımız portaja su başhıkları atmayı düşündü “Karım çok SBen Istanbudaki hayranlannadan Timur Selouk diyor telefondaki ses. Karantinali Despina adi sinnizi bes- telemek istiyorum.” Timur ogum, beni hatielamadin mi diyor hathin dbur ucundan Altila ihan Ithan, Tienurun annesi ila teyaesinin cocukluk, caha dogrusu genglik arka das. Timur daha mini mini o zaman- tar.. Timur'un teyzesi Mihrlye ile arka daştik" diye devaro ediyor Alila ihan A

Resimde, yazar ve gazeteci Attila İlhan ile eşi görüyoruz. Attila İlhan'ın "Karımla entelektüel olmadığı için evlendim" şeklinde bir cümle söylediği görülebilir. Bu, Attila İlhan'ın kendi zekasını ve eşinin entelektüel olmayışını dolaylı olarak ima ettiği ironik bir espridir. Fikra, entelektüellik kavramının bireysel olarak algılanışına ve bu algılamada kişisel düşüncelerin rolüne vurgu yapar. Attila İlhan, bu sözleri ile kendi zekasını vurgularken, eşinin entelektüellikten uzak olduğunu ima ederek, alaycı bir şekilde zekasını vurgulamaktadır.

Resimde, "Sevgisiyle Reziller" başlığı altında bir kadın karikatürü var. Kadının etrafında "Radikal 2", "AKM", "Festival" ve "Bienal" gibi kelimeler yazılı. Kadın "Ben artık Cumhuriyet gazetesi alıp, bir hafta okumak değil Fanatik'i bir solukta okumak istiyorum. İmza gününe gitmek değil inzağının gollerini izlemek istiyorum. Çık artık hayatımdan TRT 2 gibi kadın." diye düşünüyor. Şaka, kadının kültürel etkinliklere ilgi duymadığını, sadece futbol ve magazin takip ettiğini göstererek, onu "rezil" olarak tanımlıyor. Kadının, gazete okumaktan ziyade "Fanatik" dergisini takip etmesi, AKM'ye gitmekten ziyade futbol maçlarını izlemeyi tercih etmesi ve magazin haberlerinden daha çok ünlü futbolcuların gollerine ilgi duyması bu ironiye örnekler.


Yorumlar

N'olmuş yani kadın entelektüel olmamış, ne olacak? 😂🤪

Kadınlar da aynı düşüncede galiba 😂

Atilla İlhan'ın karısıyla ilgili bu sözleri ne kadar da şaşırtıcı! 🤯