Watchmen'in açılış sahnesinde Nite Owl, Gotham Opera Binası'nın önünde Thomas ve Martha Wayne'i bir hırsızdan kurtararak Bruce Wayne'in bu evrende Batman olma ihtimalini ortadan kaldırır.




Kaynak

Fotoğrafta, kahverengi bir kostüm giyen ve başında maske olan bir adam, başka bir adama silah doğrultmuş görünüyor. Silahlı adamın elinde bir tabanca ve parmakları tetikte duruyor. Arka planda ise "Die Walküre" ve "Fledermaus" yazılı afişler asılı. Görünüşe göre adamlar tiyatro sahnesinde, "Die Walküre" oyununda görev alıyorlar. Şaka, "Die Walküre" ve "Fledermaus" operalarının adlarının, "The Valkyrie" ve "The Bat" gibi süper kahraman isimlerine benzemesiyle ilgili. Bu, operayı süper kahramanlar gibi düşünerek izleyiciye komik bir anlam kazandırıyor. Türkçede şakanın anlatımı şöyle olabilir: "Adamlar "Die Walküre" operasında sahne alıyor ama sanki süper kahraman filminde yer alıyorlar gibi görünüyor. "The Valkyrie" ve "Fledermaus" isimleriyle operayı bir süper kahraman macerasına dönüştürüyorlar."


Yorumlar

"Watchmen" evreninde Batman yokmuş diye üzülmeyin, Nite Owl'ın da Batman'den daha iyi bir adam olduğunu kabul edelim, sonuçta "Watchmen" evreninde bir sürü sapık var 🤣

Batman'in çocukluğundan haberi yok ama Batman olmaya çalışan çocuğu kurtardı, adam akıllı 😂