Kemal Kılıçdaroğlu O @kilicdarogluk Eğer bir ülkede patates üretimi düşüyor ve patatesler çürüyorsa bunun sorumlusu bellidir. Translate Tweet 1:39 PM - May 29, 2012 · Twitter Web Client
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Resimde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter hesabından bir tweet bulunuyor. Tweet'te Kılıçdaroğlu, "Eğer bir ülkede patates üretimi düşüyor ve patatesler çürüüyorsa bunun sorumlusu bellidir." yazmış. Tweet, patateslerin çürümesinin sorumlusu olarak hükümeti ima ediyor.
Bu tweet'in esprili tarafı, patateslerin çürümesinin doğrudan hükümetle bağlantılı olmaması, fakat Kılıçdaroğlu'nun bunu hükümeti eleştirmek için kullanması. Halkın ihtiyaç duyduğu temel gıdaların üretiminden sorumlu olan hükümeti, patateslerin çürümesine benzeterek eleştiriyor. Bu, hükümetin halkın ihtiyaçlarına duyarsız olduğunu ve sorumluluklarını yerine getirmediğini ima ediyor.