Meltem @jugoslovennka · 17h vaziyet siyah ve beyaz kadar nettir. JT Jurnal Türkiye @JurnalTr T24 T24 O @t24comtr Çemberlitaş'ta biriken kalabalık polis bariyerini aşarak Ayasofya'ya doğru koşmaya başladı! Dezenfekte edildiği gerekçesiyle Lozan'ın yıldönümünde Anıtkabir ziyarete kapatıldı! t24.com.tr/haber/lozan-in. jurnaltr.com/cemberlitasta-. 0.30 6.238 görüntülenme VAŞAT TCK-103
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta iki farklı haber tweet'i gösteriliyor.
**İlk tweet:** "Jurnal Türkiye" adlı bir hesaptan ve "Çemberlitaş'ta biriken kalabalık polis bariyerini aşarak Ayasofya'ya doğru koşmaya başladı!" yazıyor. Aynı zamanda "jurnaltr.com/cemberlitasta-..." linkini paylaşmış. Görsel olarak, kalabalıkların Ayasofya'ya doğru koşmaya çalıştığı bir videonun ekran görüntüsü gösteriliyor.
**İkinci tweet:** "T24" adlı bir hesaptan ve "Dezenfekte edildiği gerekçesiyle Lozan'ın yıldönümünde Anıtkabir ziyarete kapatıldı!" yazıyor. Ayrıca "t24.com.tr/haber/lozan-in..." linkini paylaşmış. Görsel olarak, Anıtkabir'in önünde dezenfekte önlemi nedeniyle insanların beklediği bir fotoğraf gösteriliyor.
**Şaka:**
İki haberin de birbirine zıt olayları konu alması ve ikisinin de benzer haber başlıkları kullanması, özellikle "kapatıldı" ifadesinin iki farklı bağlamda kullanılması bir alay konusu haline getirilmiş. Anıtkabir gibi resmi ve ciddi bir mekanın dezenfeksiyon önlemi nedeniyle kapatılması, Ayasofya gibi bir mekan için ise kalabalığın aşılmasıyla karşılaştırılıyor.
Bu karşılaştırma, haberlerin konularını absürt bir şekilde yansıtarak, izleyicilere gülümsetmeyi amaçlıyor.