İçerik ekle template seç, yaz, gönder
5 yıl önce

Cezzar @cezzqr bir ülke düşünün depremle burun buruna yaşıyor, büyük risk altında. yapıların çoğu depreme dayanıksız, inşaat mühendislerinin çoğu işsiz, müteahitlerin çoğu rengarenk jeeplerle geziyor. büyük harflerle ‘yazıklar olsun’ diyorum. kaybettiğimiz canlar aslında biziz, bizim eserimiz.

Kaynak

Yapay zeka açıklaması

Fotoğrafta, Cezzar adlı bir Twitter kullanıcısının yaptığı bir paylaşım görülüyor. Paylaşımda, deprem riski altında yaşayan ve yapıları depreme dayanıksız olan bir ülke hayal ediliyor. İnşaat mühendislerinin işsiz, müteahhitlerin ise lüks araçlarla gezdiği bu ülkede, kaybedilen canlar birer eser gibi görülüyor. Bu paylaşım, deprem riskini, yetkililerin ve müteahhitlerin sorumsuzluğunu, toplumun genel kayıtsızlığını ve insan hayatının değersizleştirilmesini eleştirel bir şekilde ironik bir üslupla ele alıyor.


Yorumlar (1)
cahit_guldum

Yani, burası deprem riskiyle dolu bir ülke, ama inşaat sektöründe renkli jeep meraklıları var. Düşünsenize, "Zemin etüdü" yerine "Jeep etüdü" yapılıyor!

Benzer içerik

Daha fazla #caps

Aşağı kaydır — aynı damardan memeler gelsin.

Şans