celal hoca orta parmak hesabı 2801/4000 videolararsivi
Videoda söylenenler
Savaşımız var. Herkes sağ elini kaldırsın. Kaldır. Kaldırın lan. Herkes sağ elini kaldırsın. Avuç içi size baksın. 5 savaş var. Tamam. Barnayas abiyle anlatacağım size. Öğreneceksiniz. ÖSM buraya hep böyle soracak. Say. Birincinin önü. Yendik. Yatır. İkincinin önü. Yendik. Yatır. Tam ortadaki savaş. Kütahya Eskişehir. Yenildik. Tut. Tut onu. Sakarya'da yendik. Yatır. Büyük taarruzda yendik. Öttürdük. Yatır. Çeviri ve Altyazı M.K.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Bu fotoğrafta, bir ders ortamında (muhtemelen bir tarih veya sosyal bilgiler dersi) tahta önünde duran, el kol hareketleriyle bir şeyler anlatan bir öğretmen görülüyor. Öğretmenin arkasındaki tahtada Türkiye'nin yakın tarihindeki önemli olaylar (İnönü dönemi, Cumhuriyet dönemi olayları vb.) yazılıdır.
**Espri Şudur:**
Görseldeki espri, öğretmenin el hareketleriyle yaptığı jestin yarattığı durumdadır. Öğretmen, tahtadaki tarihsel olayları büyük bir heyecanla anlatırken elini havaya kaldırmış ve parmaklarıyla bir sayı veya vurgu yapmaktadır. Ancak bu hareket, görsel olarak sanki bir şeyin "kaç" olduğunu veya bir şeyi "kovaladığını" ya da "havada uçuştuğunu" ifade eden komik bir ifadeye dönüşmüştür.
Özellikle öğretmenin yüzündeki aşırı vurgulu ve hafif şaşkın/heyecanlı ifade, ciddi bir tarih dersinin bir anda mizahi bir ana dönüşmesini sağlıyor. Yani espri, ciddi bir konuyu anlatırken öğretmenin vücut dilinin oluşturduğu "abartılı" ve eğlenceli görüntüdür.