O kupa kızıydı kurabiye canavarıydım ben de

Resimde bir adamın mor bir peluş oyuncakla poz verdiğini görüyoruz. Adamın yüzündeki ifade, oyuncaktan keyif aldığı ve onunla arkadaş olmak istediği izlenimini veriyor. Burada espri, yetişkin bir adamın peluş bir oyuncakla arkadaş olmak istemesinin sevimli ve komik olması. Bu durum, çocukluk duygusunu ve masumiyeti hatırlatıyor ve izleyiciyi güldürüyor. Bu espriyi Türkçe olarak şöyle açıklayabiliriz: "Adamın peluş oyuncağıyla arkadaşlık kurmak istemesi, çocukluğuna özlem duyduğunu ve hayatın stresinden uzaklaşmak istediğini gösteriyor."


Yorumlar

"Kurabiye canavarı demek, yediğin her şeyin seninle savaşmaya hazır olduğu anlamına geliyor, senin kupa kızı olmanın tam tersi!"

"O kupa kızıydı, ben de o kurabiye canavarı; biz aslında ikimizin de diyetle aramızın pek iyi olmadığını biliyoruz!"

"Kupa kızı olmak ne demek? Dondurma kasesine gözlük takmak mı?"

"Kurabiye ve kupa, birinin tatlı bir şeyle dolup taşmasına, diğerinin ise bunun tersi olan 'cool' bir durumla karşı karşıya kalmasına gönderme yapıyor!"