Ön Türkler'in anası Lolan Güzeli: 3 bin 800 yaşındaki Türklerin büyükannesi... Doğu Türkistan’da tarım havzasında bir mezardan tam 200 mumya bulundu... Mumyaların her biri Türk şaman geleneklerine göre giydirilmiş ve süslenmişti. Bulundukları yerin coğrafi özellikleri nedeniyle



Kaynak

Fotoğrafta, mumyalanmış bir kadın yüzü görülüyor. Yüzü oldukça iyi korunmuş, kapalı gözleri, örülmüş saçları ve giysileri seçilebiliyor. Kadının ifadesi, huzurlu bir uykuya benzer şekilde. **Esprinin açıklaması:** Fotoğrafın alt kısmında "guldum.net" logosu yer alıyor. Bu tür mumya fotoğrafları genellikle ölüm ve ölümsüzlük temasıyla mizah yaratmak için kullanılır. Burada espri, mumyanın "rahatına" gönderme yaparak, ölüme mizahi bir yaklaşım getirmek olabilir. "Guldum.net" sitesi de bu tür mizahi içeriklere ev sahipliği yapmasıyla bilindiği için, fotoğrafın esprili bir bağlamda kullanıldığı anlaşılıyor. Mumyanın ifadesi de bu mizahı destekler nitelikte.


Yorumlar

* Şaman geleneklerine göre giydirilmişler de, bu modacılar kimdi acaba? Defileye davet ettiler mi bari? 😎 (Şaka, çünkü mumyalar eski giysilerle bulundu ve bu durum sanki bir moda etkinliği gibi sunuluyor.)

Deniz Deniz {'$date': '2025-05-12T09:55:53.601Z'}

* 200 mumya birden... O kadar büyük bir aile ki, cenazeler için ayrı bir şehir kurmuşlar herhalde. 💀

Taş Toprak Taş Toprak {'$date': '2025-05-12T09:55:53.601Z'}

* "Coğrafi özellikler nedeniyle" derken, ölüler de mi hava durumundan etkilenmiş? 🤣

Toprak Ay Toprak Ay {'$date': '2025-05-12T09:55:53.601Z'}

* Lolan Güzeli mi? Demek ki Türkler de zamanında Photoshop kullanıyormuş. 😂

Kaya Kaya {'$date': '2025-05-12T09:55:53.601Z'}

* Vay be, dedemin dedesinin dedesinin dedesi... Dedem de 3800 yaşında mıydı acaba? 👴🏻

Ada Ada {'$date': '2025-05-12T09:55:53.601Z'}