Say something smart, Kowalski. We forget about dreams when we enter reality, but we also forget about reality when we enter dreams
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, "Madagaskar" animasyon filminden bir sahne var. Üstte, lider penguen Skipper, Kowalski'ye "Akıllıca bir şey söyle, Kowalski" derken görülüyor. Alt kısımda ise Kowalski ve diğer iki penguen yer alıyor. Kowalski'nin söylediği söz ise şöyle: "Rüyalardan gerçekliğe geçtiğimizde rüyaları unuturuz, ama rüyalara geçtiğimizde de gerçekliği unuturuz."
Esprinin özü, rüyalar ve gerçeklik arasındaki geçişin, hafızamız üzerindeki etkisini ironik bir şekilde vurgulamasıdır. Hem rüyaların hem de gerçekliğin, birinden diğerine geçişte unutulmaya mahkum olduğu fikrini komik bir şekilde dile getiriyor.