No More Hard Work by 20231 DR R. CHARLES P. STEIN- METZ, the electrical expert, believes that the time is coming when there will be no long drudgery and that people will toil not more than four hours a day, owing to the work of electricity. He visualizes an amazing trans- formation in life in 2023. Every city will be a "spotless town." That is to be the work of electricity, also.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta 1920'ler veya 1930'larda basılmış bir gazete haberi görünüyor. Başlık "2023'te Daha Fazla Zor İş Yok!" diyor ve Dr. Charles P. Stein-Metz isimli bir elektrik uzmanın, elektrik sayesinde 2023 yılında şehirlerin "kusursuz şehirler" olacağı ve insanların günde dört saatten az çalışacağı yönündeki tahminini aktarıyor.
Bu, o dönemde popüler olan ve geleceğe dair iyimser bir bakış açısı sunan "ütopik" bir haber örneği. Şakası, elbette o zamanlar 2023'e çok uzak bir gelecek olması ve o günkü teknolojik gelişmeler ışığında elektrikle günde 4 saat çalışmanın mümkün görülmemesi. Dolayısıyla, haberin, hayal kurma ve geleceği görme yönünde bir umut ifadesi olduğu, ancak gerçekçi olmaktan uzak olduğu bir esprili yorumdur.