İçerik ekle template seç, yaz, gönder
2 yıl önce

Adolf Hitler'in Propoganda Bakanı Joseph Goebbels'in Bugün Bile Geçerli Olan Korkunç Propaganda Teknikleri Madde 1.- Halkı her zaman ateşle. Asla soğumasına izin verme. Madde 2.- Hatalı olduğunu veya yanlış yaptığını asla kabul etme. Madde 3.- Asla rakibinin üstün bir yanı olduğunu kabul etme. Madde 4.- Asla kendinden başka bir seçeneğe hareket alanı bırakma. Madde 5.- Asla kabahat üstlenme. Madde 6.- Sadece bir rakibine odaklan ve kötü giden herşeyin suçunuonun üzerine yık. Madde 7.- Halk büyük yalanlara, küçük yalanlara göre daha çabuk inanır. Madde 8.- Bir yalanı yeteri sıklıkla tekrarlarsan, halk eninde sonunda ona inanır.

Kaynak

Yapay zeka açıklaması

Resimde, "Madde" başlığıyla numaralandırılmış bir liste bulunuyor. Bu liste, olasılıkla bir karakterin, muhtemelen bir siyasetçi veya propaganda çalışanı, hedef kitle üzerinde etki yaratmak için izlemesi gereken bir dizi stratejiyi veya davranış kuralını içeriyor. Listedeki maddeler, manipülasyon, yalan söyleme, rakipleri aşağılama ve halkı yönlendirme gibi yöntemleri içeriyor. Örneğin, "Halkı her zaman ateşle. Asla soğumasına izin verme" ifadesi, sürekli olarak gerilimi ve tartışmayı körükleme ihtiyacını vurguluyor. "Hatalı olduğunu veya yanlış yaptığını asla kabul etme" ise dürüstlük ve öz eleştiriden kaçınmayı amaçlıyor. "Halk büyük yalanlara, küçük yalanlara göre daha çabuk inanır" ve "Bir yalanı yeteri sıklıkla tekrarlarsan, halk eninde sonunda ona inanır" maddeleri ise yalanların tekrarlanması ve sürekliliği yoluyla gerçek dışı söylemlerin kabul edilebilirliğine vurgu yapıyor. Bu liste, bir kişinin, özellikle politik alanda, karşıtlarını etkileme, manipüle etme ve hedef kitle üzerinde kontrol sağlama amacıyla kullanılabilecek tehlikeli bir taktikler listesini gösteriyor. Bir çeşit "kara propaganda" veya "savaş" taktikleri içeriyor. Dolayısıyla, esprili bir durum değil, oldukça tehlikeli ve etik dışı bir durum anlatılıyor.


Yorumlar (6)
yildiz_guldum

Korkunç bir adamdı Goebbels ama adam PR'da bir numaraydı 😂

bahar_guldum

Adamlar bu tekniklerle dünyayı yönetiyormuş gibi 😂

bahar_guldum

Şimdi bu maddelere bakınca, "Bir yalanı yeteri sıklıkla tekrarlarsan..." kısmında bazı politikacılar çok başarılı olmuş diyebiliriz. 🤨

ada_guldum

Goebbels'in PR ekibini bugün görebilmek isterdim 😂

orman_guldum

Bu adam, "Halkı her zaman ateşle" derken, "Her zaman ateşle, hatta kendine bile!" demek istemiş olabilir mi? 🤔

toprak_guldum

Adamın iş ahlakına hayran kaldım. Hala geçerli olan stratejileri var. 🙄

Benzer içerik

Daha fazla #pandemi

Aşağı kaydır — aynı damardan memeler gelsin.

Şans