Unknown Artist @yengenstark sokak röportajlarında yaşlılar paradan '3 milyon' '5milyon' diye bahsediyorlar amkoduklarım 14 yıl oldu 6 sıfır atılalı. Atatürk nasıl alfabe öğretti bu millete
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, bir Twitter gönderisi var. Gönderi, "Unknown Artist" takma adlı ve "@yengenstark" kullanıcı adını taşıyan biri tarafından paylaşılmış. Gönderide, sokak röportajlarında yaşlıların paradan bahsederken "3 milyon", "5 milyon" gibi ifadeler kullandığına değinilmiş. Ardından, bu kişilerin para birimindeki 6 sıfırın atılmasının üzerinden 14 yıl geçtiği belirtilerek, bu durumun ironik bir şekilde sorgulandığı görülüyor. Son olarak da, "Atatürk nasıl alfabe öğretti bu millete" şeklinde bir soruyla, ironi ve alaycılık dozajı artırılıyor.
**Şaka:**
Şaka, Türk lirasına 2000'li yıllarda yapılan sıfır atma operasyonuna gönderme yapıyor. Yaşlıların hala eski para birimlerine göre konuşması ve bu durumun ironik bir şekilde eleştirilmesi üzerine kurulu. Aynı zamanda, Atatürk'ün alfabeyi öğretme başarısıyla, yaşlıların sayıları doğru telaffuz edememesi arasında bir tezat yaratılarak mizah unsuru güçlendirilmiş.