Mert Güngördü → @GodlessturtleTr dünyanın en zor sorusu Bugünlük Ders Yeter Baran Bulaç'in grup gönderisi ⚫21s⚫ bizim dönemimiz bizim dönemimiz çok zordu yigen 4. 2006 MAT-1 5-(-2+3) işleminin sonucu kaçtır? Takip et A) -1 B) 0 C) 4 D) 6 E) 10 000
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Resimde, Twitter'da Mert Güngördü adlı kullanıcının paylaştığı bir matematik sorusu görülüyor. Soru, 2006 yılına ait bir MAT-1 (Muhtemelen bir üniversite sınavı) sorusu. Soru, 5 - (-2 + 3) işleminin sonucunu bulmayı istiyor.
Mizah, "dünyanın en zor sorusu" gibi abartılı bir başlıkla sorunun aslında oldukça basit bir matematik problemi olmasından kaynaklanıyor. Öğrencilerin matematik problemlerini zor gösterme eğilimleri, yani "bizim dönemimiz çok zordu" söylemi espri unsuru oluşturuyor. Kullanıcı, klasik bir "kolay soruyu abartılı şekilde sunma" tarzıyla dikkat çekmek ve eğlenceli bir şekilde matematik sorusunu paylaşmış.