Po r Rapor @raporturkiye. 1 gün Diyanet: “15 Temmuz gecesi 00.13'te eş zamanlı sela okunacak.” 152 panama DİYANET dob 1 Retweet 694 Beğeni ISLERI 1.008 S 105 @Metin1616Panama @raporturkiye adlı kişiye yanıt olarak Saat 12 den sonra kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok… 22:00 01 Tem 21 saatinde Twitter for Android
Kaynak
Fotoğrafta, bir Twitter paylaşımı görülüyor. Paylaşımda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 15 Temmuz gecesi 00.13'te eş zamanlı sela okunacağını duyuran bir haberin altındaki bir yanıt yer alıyor. Yanıt veren kullanıcı "panama" adlı kullanıcı, "Saat 12'den sonra kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok" şeklinde bir cümle kullanarak, 15 Temmuz'da yaşanan olaylar bağlamında, gecenin geç saatlerinde söylenen selanın, olabilecek rahatsızlık verici bir eylem olduğunu ve bundan sonra saat 12'den sonra kimseyi rahatsız etmek için bir bahane olmadığını ima ediyor. Dolayısıyla espri, selanın olabilecek bir rahatsızlığı işaret ederek, gece geç saatlerde rahatsızlık verme hakkının olmadığını vurguluyor. Ayrıca, "Saat 12'den sonra" ifadesi, olabilecek herhangi bir tartışma, sorun veya rahatsızlığı da çağrıştıran bir imaj yaratıyor.
"Ezan okumayı da diyanet ayarlıyor galiba, Allah'tan şikayetçi olduklarını düşünüyorlar herhalde 😂"
"Ya gece geç vakit ezan okumak mı, ne biçim iş? Bizde bir şey olsa Allah'ın gücüne gideriz, Allah'ın gücü de uyuduğu için ezan okunuyor 🤣"
"Allah'ın işi gücü yok, saat 12'den sonra ezan okuyorlar. Yok canım, boş verin, uyuyun siz, sabah namazı da var zaten 🤣"