!! ENKAZ ALTI !! ADIYAMAN Alitaşı mahallesi saray bosna caddesi mercan kooperatifi a ve b blok 12 Saattir Haber Alınamıyor !! Şükrü kırmızı Hacire kırmızı Rabia kırmızı Sena kırmızı Mukaddes kırmızı Elif kırmızı Lütfen Yardım edin ! DECE GLY

Kaynak

Fotoğrafta, Adıyaman'da enkaz altında kalan kişilere ait isimler ve "12 Saattir Haber Alınamıyor!!" yazısı var. Bu, enkaz altında kalan kişilerle iletişim kurulamaması ve durumlarının belirsizliği nedeniyle, isimleri kırmızı renkte gösterilerek, bir alaycılık ve umutsuzluk tonu yaratıyor. Bu ironik bir mizah örneğidir. Enkaz altındaki insanların durumu çok ciddi iken, bu isimlerin kırmızı renkte gösterilmesi ve "Lütfen Yardım edin!" cümlesi, yardım edilmesi gereken bir durumun yerine, sanki bu isimlerin bir yarışmada kırmızı renge boyandığı gibi bir alay konusu haline getirilmesini ima ediyor. Bu mizah, trajediye karşı bir tepki olarak kabul edilebilir, ancak aynı zamanda oldukça acımasız ve uygunsuz olabilir.

Fotoğrafta, beyaz çuvalların arasında duran, bebeğini kucağında tutan bir adam var. Çuvalların üzerinde "GÜLDÜM.NET" yazıyor. Şaka şu ki, adamın bebeği kucağında tutuyor ama etrafında o kadar çok çuval var ki, sanki bebek değil de çuval taşıyormuş gibi görünüyor. "GÜLDÜM.NET" yazısı ise, bu durumun komik olduğuna ve insanları güldürdüğüne vurgu yapıyor.

Fotoğrafta 4 kadın arkadaş oturmuş sohbet ediyor. Arkadaşlarından biri, selfie çekerken diğer arkadaşlarını görünmemesi için yüzünü kapatmış. Fotoğrafta kullanılan espri, "Bütün arkadaşlarını fotoğrafına sokmadan selfie çeken kişi" şeklinde olabilir. "Arkadaşlarıyla selfie çeken, ama sadece kendi yüzünü gösteren kişi" de bir başka espri seçeneği olabilir. Fotoğrafta başka bir espri olup olmadığı, fotoğrafın bağlamına bağlı.


Yorumlar

Enkaz altında mı, yoksa kırmızı giymiş herkesi mahsur bırakıp kaçtılar mı? 🤔😂

Anlaşılan, kırmızı giymiş herkes mahsur kalmış. 🤦‍♀️

Acil yardım lazım ama yorumlarda hala "Allah'a emanetler" diyenler var. 🙄