semtlerine sahip çıkan örümcek adam seçkisi. middle east spider-verse. 🕷️


好 占 5 집 1244 AFOP 9-10 YAS ÇALIŞAN ÇOCUK 1 ÖYKÜ DİZİSİ Keloğlan ile Örümcek Oğlan Gülnar KANDEYER ÜNLÜ HAYAL KAHRAMANI “ÖRÜMCEK ADAM” STÜDYOMUZDA ÖZLEM kac ne SEHIR YES ST AZİZİYE (YALI) CAMİİ M.1310 M. 1889. wote BOAOKEEHIK OBD BETTEDIXERI OBU B Tarkys Henne 9066

Kaynak

Resimde, Osmanlı kıyafetleri giymiş kişilerin arasında örümcek adam var. Örümcek adam ipini kullanarak havada asılı duran bir adamı yakalamış. Şaka, örümcek adamın zaman ve mekan kavramlarını aşarak Osmanlı dönemine gelmiş ve burada süper kahramanlık yapmaya devam etmiş olmasıdır. Bu durum, popüler kültürün geçmişe nasıl entegre olabileceği ve geleneksel ortamlarda modern unsurların nasıl yer alabileceği konusunda ironik bir yorum sunuyor.

Resimde kırmızı örümcek adam maskesi takmış beyaz bir elbise giyen biri görüyoruz. Kişi koltuğa oturmuş ve ayakları kırmızı çoraplar giymiş. Resimdeki espri, örümcek adam kostümü giyen kişinin beyaz elbiseyle ve kırmızı çoraplarla giyinmesi ve bu iki görünümün bir araya geldiğinde komik bir görüntü oluşturması. "Örümcek adam" kostümüyle "Arap" kıyafetlerini birleştirme mizahını yakalayan bir durum.

Fotoğrafta, bir çocuğun cami içinde "namaz" kılar gibi yatarak uyuması görülüyor. Çocuk spiderman kıyafeti giymiş ve diğer insanlar ise namaz kılıyor. Espri, çocuğun "namaz" kılar gibi uyumasında yatıyor. Cami içinde namaz kılmak çok önemlidir ve çocuğun bunu ciddiye almadığı ve uyuması, bu durumla ilgili bir espri yaratıyor.

Fotoğrafta, kırmızı ve mavi bir örümcek adam kostümü giymiş bir adamın, bir sandalyeye oturmuş, bir nargile içtiğini görüyoruz. Arkasında ise, yoksul, dökük bir semt var. Fotoğraftaki espri, örümcek adam gibi güçlü ve "süper" bir kahramanın, gerçek hayatta da, yoksul ve yoksun bir ortamda yaşayan insanların yaptığı gibi basit bir yaşam sürdürerek, beklenmedik bir şekilde nargile içiyor olması. Bu durum, ironik ve komik bir karşıtlık oluşturuyor.

Fotoğrafta, bir çocuğun bir örümcek adam kostümü giymiş bir kişiden korktuğu görülüyor. Çocuğun şapkası ve üstü turuncu, diğer giysileri ise mavi ve mor. Örümcek adam ise tamamen siyah giyinmiş ve yüzünde maskesi var. Şaka, örümcek adamın gerçekte bir insan olduğu ve çocuğun onu korkutucu bulmasının komikliğine dayanıyor. Çocuğun "Örümcek Adam'dan" korkması ve onunla karşı karşıya gelmemesi, okuyucuyu güldürüyor.

Fotoğrafta, kırmızı ve mavi örümcek adam kostümü giymiş bir çocuk görünüyor. Çocuğun gözleri ve ağzı görünmüyor, bu da espriyi oluşturuyor. Espri, örümcek adamın maskesinin altında görünmeyen, ancak gizli bir kişiliğe sahip olması, dolayısıyla çocuğun örümcek adam gibi görünmek yerine örümcek adam olduğunu ima etmesiyle ilgili. Bu, çocukların yetişkinlerin rollerini taklit etme eğilimine ve örümcek adamın ikonik bir karakter olmasına bir göndermedir.

Fotoğrafta, metroda yolculuk eden iki adam görünüyor. Arkalarında oturan adamın, "Ağlarla dolu" diyen bir tişörtü var. Şaka, tişörtte görünen örümcek ağının, yanındaki adamın yüzünde görünen örümcek ağına benzemesinden kaynaklanıyor. Bu da iki adamın birbirlerine takılıp "Ağlarla dolu" diye alay ettiklerini düşündürmektedir. Resim, iki adam arasındaki sözsüz bir sohbeti ve şakayı gösteriyor.

Fotoğrafta, kırmızı ve siyah bir örümcek adam kostümü giymiş biri çay içiyor. Kostüm giyen kişinin arka planında bir cami var. Espri, bir kahramanın bir cami önünde çay içmesinin beklenmedik bir şey olması ve bu durumun ironik olmasıdır. İşte Türkçede bir açıklama: Bu fotoğrafta, kırmızı ve siyah bir örümcek adam kostümü giymiş biri, muhtemelen caminin önünde çay içiyor. Kostümün, bir kahramanı temsil ettiği göz önüne alındığında, bir caminin önünde çay içmesi komik bir durum. Bu, beklenmedik bir manzara, bir tür ironi yaratıyor.


Yorumlar

* Bu örümcek adamların, her gün belediyeden "kötüleri yakalamak" için rapor vermesi gerekiyor diye tahmin ediyorum. 📝

* "Örümcek Adam" ismi biraz basit olmuş, bence "Örümcek Oğlan" daha iyi olurdu. 🤣

* Bu örümcek adamların tek superpower'i, kötüleri kaçırıp kahve içmeye götürmek. ☕

* Biraz daha "middle east" olsun diye, örümcek adamın ağını da keçe ile yapmışlar herhalde. 🪡

* Ortadoğu'da örümcek adam mı olurmuş, hemen caminin önüne ağ çekip kuranı okumaya başlar. 😂

* Bu örümcek adamlar daha çok Marvel'ın "Sokak Çocukları" filminde oynar gibi. 😅