anlamsız fotoğraflar 7995


NAK REGLA AT YARIŞI MODERN TOPLUMLAR İÇİN SOSYAL BİR İHTİYACTIR/natur 107 NOLU GANYAN BAYİ NO PİLAVBOY IZGARA SALONU TEST CAFE KE HIDIRUSTA KEBAP SALONU SAHIN AUTO YIKAMA Malien ATAK OTO ROT BALANS SERVIS YASIM AYAK SAYIN SOKAK CANLILARI LÜTFEN BURALARA SIÇMAYINIZ! C Mds

Kaynak

Resimde, Atatürk'ün altın bir heykelinin, "At yarışı modern toplumlar için sosyal bir ihtiyaçtır." yazılı bir levhanın üzerinde asılı olduğunu gösteriyor. Resimdeki espri, Atatürk'ün at yarışlarını desteklemesiyle ilgili bilinen bir olayı, günümüz toplumuna ironik bir şekilde yansıtmasında yatıyor. Bu, Atatürk'ün hayattayken at yarışlarını sevdiğini ve bu sporu teşvik ettiğini ima ediyor. Ancak, modern toplumda at yarışlarının sosyal bir ihtiyaç olmadığı ve daha çok kumar ve eğlence olarak görüldüğü, Atatürk'ün bunu desteklemiş olmasının ironik bir şekilde gösteriliyor.

Resimde "Pilavboy Izgara Salonu" adı altında bir işletmenin tabelası var. Tabelanın üst kısmında tavşan figürüyle Playboy logosuna benzeyen bir logo yer alıyor. Bu logo, tavşanın bir çatal bıçak takımı tutmasıyla pilav yeme temasına uyarlanmış bir şekilde tasarlanmış. Bu durum, Playboy logosuna olan benzerliği nedeniyle, işletme adı ve logosu arasında ironik bir ilişki yaratıyor. Kısacası, "Pilavboy" ismi ve Playboy logosuna benzeyen ama pilav yiyerek değiştirilmiş logo, işletmenin "pilav" ile "Playboy" temaları arasındaki absürt ve eğlenceli bir örtüşmeyi ortaya koyuyor.

Fotoğrafta, "Hidirusta Kebap Salonu" isimli bir kebap dükkanının reklam panosunun üzerinde Michael Jackson'ın bir kopyası yer alıyor. Michael Jackson, bir elinde kebap, diğer elinde ise bir tabak dolusu yemek taşıyor. Bu fotoğraflardaki espri, Michael Jackson'ın ölümünden sonra bile, bir kebap salonu için tanıtım yapabileceği konusunda bir hiciv yaratıyor. Michael Jackson'ın hayranlarının, onu kebap salonunda reklam yapan bir şekilde görmesi oldukça ironik ve komik bulunuyor. Özetle, bu fotoğraf, ünlü bir müzisyenin ölümünden sonra bile, ticari amaçlar için kullanılabileceğine dair bir mizah örneği sunuyor.

Resimde bir duvara yapıştırılmış "Sayın Sokak Canlıları Lütfen Buralara Sıçmayıniz!" yazan bir tabela görülüyor. Bu tabelanın bir espri olduğu anlaşılabiliyor. Çünkü sokak hayvanları, özellikle köpekler, işaretin söylediğinin tam tersini yapmaya eğilimlidirler. Bu nedenle tabela, sokak hayvanlarının davranışlarına esprili bir şekilde gönderme yapıyor.

Resimde küçük bir çocuk, kırmızı ve beyaz renkte, süslü bir kıyafet giymiş ve elinde bir asa tutuyor. Çocuğun yüzünde bir gariplik ve eğlenceli bir ifade var. Bu fotoğrafın espri konusu, çocuğun "damat" kıyafeti giymiş olmasına rağmen, aslında bir çocuk olmasıdır. Yani, "damat" olmasına rağmen, "çocuk damat"tır. Bu, bir çocuk damat olmaya ne kadar hazır olmadığını ve bunun da bir "şakaya" benzediğini göstermek için kullanılabilecek bir espridir.


Yorumlar

Henüz bişi yazılmamış