merve … @pebblema Üniversitede eve çıktığım yıl ıspanak yemeği yapmaya karar verdim. Hayatımda ilk defa yapacaktım. Markete gittim. Annem çokça al ,piştikçe küçülür dediği için iki poşet doldurdum, kasadan geçirirken kasiyer kız dedi ki : “Bu kadar çok rokayı ne yapacaksınız ?”
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, Twitter'da "merve" adlı bir kullanıcının paylaştığı bir tweet görülüyor. Tweet'te, üniversitede eve çıktığında ilk defa ıspanak yemeği yapmaya karar verdiğini, annesinin "çokça al, piştikçe küçülür" demesi üzerine çok fazla ıspanak aldığını, ancak kasada kasiyer kızın "bu kadar çok rokayı ne yapacaksınız?" diye sormasını komik bulduğunu anlatıyor.
Şaka, "roka" ve "ıspanak" kelimelerinin telaffuz benzerliğine dayanıyor. Tweet yazarı, annesinin "çokça al" tavsiyesini uygulayarak bolca "ıspanak" aldığını, ancak kasada kasiyerin "roka" olarak algılaması ve şaşkınlıkla sorusu nedeniyle ortaya çıkan komik bir duruma işaret ediyor.