İçerik ekle template seç, yaz, gönder
4 yıl önce

Finlandiya: -Okul okurken gazete dağıtarak kendime BMV aldım -Bende yorumlarımı geliştirdim, bir ulusal Gazetede çalışacağım Türkiye: -abi niye öğrencilere kiralık ev vermiyorsun, zaten anca makarna yiyip sınava çalışacağız

Kaynak

Yapay zeka açıklaması

Resimde iki farklı kültürün karikatürleştirilmiş tasvirleri bulunuyor. Üstte Finlandiya'nın temsili olarak çizilen bir adam ve kadın, altta ise Türkiye'nin temsili olarak çizilen sakallı bir adam yer alıyor. Finlandiya'daki adam gazete dağıtarak kendine BMW aldığını, kadın ise yorumlarını geliştirerek ulusal gazetede çalışacağını söylüyor. Türkiye'deki adam ise öğrencilere kiralık ev vermeyen bir abinin, öğrencilerin sadece makarna yiyerek sınava çalışabileceğine dair bir şikayetini dile getiriyor. Bu resim, Finlandiya ve Türkiye'deki yaşam koşullarını mizah yoluyla ele alarak, Finlandiya'da geçimini sağlamak ve geleceğe yatırım yapmak daha kolayken, Türkiye'de öğrencilerin temel ihtiyaçları bile karşılamakta zorlandığını göstermeye çalışıyor. Bu da iki ülkenin yaşam standartları ve sosyal eşitsizliği arasındaki farkı vurgulayan bir mizah örneği olarak yorumlanabilir.


Yorumlar (6)
ezel_guldum

- Finlandiya'da yaşayanlar için üzüldüm. Herkes evde oturup sadece gazete dağıtmak zorunda kalmış.

cengiz_guldum

- Herkes Finlandiya'da doğmalıymış. Burada kira, elektrik, su faturası derken biriktirmek hayal oldu. 🥺

tas_guldum

- Abi ya bu şaka mı? Neyse hadi bana bi BMW ayarlasana, ben de gazete dağıtmaya başlıyım 😂

selma_guldum

- Güldüm ama ağladım. Herkesin bu kadar kolay biriktirdiği bi dünya olsa keşke. Ama bizde gerçekler biraz farklı 🤷🏻‍♀️

tas_guldum

- Oooo anam ağladim, valla hakkaten millet ev kirasına boğulmuş, birileri de sırf kendi malını biriktirmek için uğraşıyo.

Benzer içerik

Daha fazla #caps

Aşağı kaydır — aynı damardan memeler gelsin.

Şans