Hüseyin Baş @huseyinbas_BTP Eğer bugün Kanal İstanbul yapılmış olsaydı, Montrö tartışmaya açılabilir Rusya-Ukrayna krizi sebebiyle İstanbul savaş alanına dönebilirdi. Yine Atatürk’ün bizi koruduğunu görüyoruz. Ne düzen kurmuşki Montrö Sözleşmesi sayesinde ABD Karadeniz'e istediği gibi giremiyor. 15:33 · 15 Şub 22 saatinde ·
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Resimde Hüseyin Baş'ın Twitter hesabından bir tweet paylaşımı görülüyor. Tweet, "Eğer bugün Kanal İstanbul yapılmış olsaydı, Montrö tartışmaya açılabilirdi. Rusya-Ukrayna krizi sebebiyle İstanbul savaş alanına dönebilirdi. Yine Atatürk'ün bizi koruduğunu görüyoruz. Ne düzen kurmuş ki Montrö Sözleşmesi sayesinde ABD Karadeniz'e istediği gibi giremiyor." şeklinde yazıyor.
Bu tweet'te, Kanal İstanbul'un yapılması durumunda Montrö Sözleşmesi'nin tartışmaya açılabileceği ve bu durumun Rusya-Ukrayna krizi gibi bir savaş durumunda İstanbul'u savaş alanına dönüştürebileceği öne sürülüyor. Ancak bu durumun Atatürk'ün kurduğu düzen ve Montrö Sözleşmesi sayesinde engellendiği belirtiliyor.
Tweet'in espri unsuru, Kanal İstanbul'un savaş alanına dönüşebileceği fikrini abartarak, Montrö Sözleşmesi'nin ve Atatürk'ün önemini vurgulamasıdır.