amerikaya bir yardım kampanyası başlatalım
Videoda söylenenler
Gözü aldığı zaman Dünya ülkelerini gözü aldığı zaman En iyi durumda Şu anda Türkiye Peki neden böyle ekonomik kriz var diyorlar Açız diyorlar Dünyada var sadece Türkiye'de değil ki Dünyada nerede var bu kadar? Her tarafta Amerika'da var Rusya'da var Açlık mı var orada? Açlık yok mu? Dünyanın en farklı ülkesi kim olduğunu biliyor musunuz? Kim? Amerika
Videodaki yazılar
SOKAK KEDİSİ
Ümraniye
Kapak görseli açıklaması
Görüntüde, Ümraniye'de bir sokak röportajı görülüyor. Bir vatandaş, sokak röportajı yapan bir gazeteciyle konuşuyor. Gazeteci, sorular sorarken vatandaşın yüzündeki maske ve üzerindeki kıyafetler (kıyafetin tarzı ve rengi) ile ilgili esprili bir şekilde bir yorum yapıyormuş gibi görünüyor. Röportajı yapan gazeteci ve vatandaşın ifadesi ile mimikleri üzerinden, esprili bir şekilde, vatandaşın görünüşüne veya duruşuna ilişkin bir yorum yapılmış gibi gözüküyor. Ancak, tam olarak espri neydi diyemeyiz, çünkü tam metin duyulmuyor. Bu yüzden, espri tam olarak anlaşılamıyor.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Sokak röportajı yapan bir kadın, bir vatandaşa ekonomik kriz ve açlık üzerine sorular soruyor. Vatandaş, açlığın sadece Türkiye'de değil dünyada da olduğunu savunarak Amerika'yı örnek gösteriyor. Videonun komikliği, vatandaşın ekonomik kriz eleştirilerine karşı Amerika'yı 'en farklı ülke' olarak nitelendirmesinden kaynaklanıyor.
Görüntüde, Ümraniye'de bir sokakta, gazeteci bir kadın, bir adamla röportaj yapıyor. Adam, başında şapka, yüzünde maske var. Kadın da maske takmış. Kadın elinde mikrofon tutuyor.
Fotoğraf, olası bir "sokak röportajı" veya siyasi bir görüşmenin bir parçası gibi görünüyor. Görseldeki espri ise "Sokak Kedisi" başlığının, röportajın konu edindiği insanların ciddiyetsiz ya da anlamsız sorular sorup yanıtladıklarını ima etmesi. Başlık, röportajın konusu ile ilgili bir karikatürsel gönderme yaparak espriyi oluşturuyor.