Aşırı iyi gözlük reklamı jskfjskdjssk
Resimde, kırmızı boya lekesi olan beyaz tişört giyen iki adam var. Sol taraftaki adamın tişörtündeki leke, kan sıçramış gibi görünüyor. Sağ taraftaki adamın tişörtündeki leke ise sanat eseri gibi görünüyor. Resmin altındaki yazı, sol adamı "kasap" olarak, sağ adamı ise "sanatçı" olarak tanımlıyor. Şaka, sanatın kasaplıkla aynı sayılabileceği, sadece birinin daha "sanatçı" bir şekilde sunulduğu fikrine dayanıyor. Resim, gözlüklerin insanların görünüşlerine ve algılanışlarına nasıl etki edebileceğini ima ederek, gözlük satan bir şirketin reklamı olarak tasarlanmış.
Resimde, siyah deri ceket giymiş, sakallı ve bıyıklı iki adam var. Soldaki adam "hells angel" (cehennem meleği) olarak etiketlenmiş ve gözlük takmıyor. Sağdaki adam "fashion designer" (moda tasarımcısı) olarak etiketlenmiş ve gözlük takıyor. Şaka, moda tasarımcısının "cehennem meleği" olarak nitelendirilmesi, gözlük taktığı için "normal" bir insan olarak gösterilmesi ve bu nedenle "cehennem meleği" olmaktan çıkmış olmasıdır. Yani, gözlük takmak "cehennem meleği" olmaktan çıkarıyor. Bu şaka, moda tasarımcılarının bir klişesine dayanıyor: Çoğu moda tasarımcısı gözlük takar. Bu klişe, "cehennem meleği" olarak kabul edilen kişilerin gözlük takmadığı klişesiyle çakıştırılıyor. Sonuç olarak, gözlük takmak kişinin "normal" bir insan olmasına sebep oluyor ve "cehennem meleği" olmaktan çıkmasını sağlıyor.
Resimde, aynı kişi iki farklı görünümde çizilmiş. Soldaki, kısa saçlı, sakallı ve basit giysiler giymiş bir adam, "kamyon şoförü" olarak tanımlanmış. Sağdaki ise gözlüklü, tıraşlı ve daha şık giysiler giymiş, "profesör" olarak tanımlanmış. Resimdeki espri, gözlük takmanın kişinin görünümünü ve sosyal statüsünü nasıl etkileyebileceğini vurgulaması. Gözlük takmanın, kişinin "profesyonel" ve "saygın" görünmesini sağlayabileceği ima ediliyor. Bu, gözlüğün kişiye "saygınlık" kazandırdığını ve gözlük takmayan kişinin "önemsiz" veya "saygısız" olduğuna dair bir sosyal algıya işaret ediyor.
Henüz bişi yazılmamış