En alttaki yorumu okuyun sgdhshaajajajajajajajajansgdh
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Resimde Halk TV'nin Twitter hesabından bir paylaşım görülüyor. Paylaşımda "TÜGVA belgelerinde 'Kim Milyoner Olmak İster' skandalı" başlığıyla bir haber duyuruluyor. Bu haber Murat Ağirel'in yazdığı bir makaleye ait.
Bu paylaşımın içeriği bir espriye dayanıyor. Türkiye'de "Kim Milyoner Olmak İster" programı ile TÜGVA arasında bir bağ olmadığı herkes tarafından biliniyor. Bu yüzden, bu paylaşım "Kim Milyoner Olmak İster" programıyla TÜGVA'yı bağdaştırarak, programın ve TÜGVA'nın şöhretini ve imajını lekeleyen bir mizah örneği.
Bu paylaşım, "Kim Milyoner Olmak İster" programının ve TÜGVA'nın popüler kültürdeki yerlerini ve medyadaki etkisini kullanarak mizah yaratıyor.
Fotoğrafta, Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasında yarışmacı olan bir kadının ekran görüntüsü görülüyor. Kadının adı Tüğçe Doğan ve Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisans yapıyor.
Altta ise Facebook yorumlarında 3 yorum var. İlk yorumda "Canem Semra Çabuk" adlı kullanıcı "Heyecanlı ve şaşkın" yazmış. İkinci yorumda "Almira Alain" adlı kullanıcı "Savaş ve barış kolaydı" yazmış. Üçüncü yorumda ise "Emre Can Koyuncu" adlı kullanıcı "Bu nasıl yüksek lisans yapmış amk kesin torpil" yazmış.
Burada yapılan espri, Tüğçe Doğan'ın yüksek lisans yapmış olmasına rağmen, yorum yapan insanların onu "torpil" kullanarak yüksek lisans yapmış gibi göstermeye çalışmasıdır. Bu da Tüğçe Doğan'ın yüksek lisansını sorgular gibi bir yorumlama yapmaya çalışarak, aslında kişinin eğitim düzeyini küçümseyen bir yaklaşım.