“
Bugün Adalet Ağaoğlu’nun ölüm yıl dönümü🌹 Geçen sene bugün kaybettiğimiz Adalet Ağaoğlu Türk edebiyatının en önemli romancılarından biridir. Bize hediye ettiğin eserlerin için teşekkürler ❤️ Today is the day that Adalet Ağaoğlu left us 🌹 She is one of the greatest novelists of Turkish literature. We appreciate her art ❤️ #adaletağaoğlu
Resimde Adalet Ağaoğlu'nun bir fotoğrafı ve onun ünlü sözü olan "Bu kaçıncı sonbahar kimsenin kimseyi ısıtmadığı..." yazıyor. Şaka, Adalet Ağaoğlu'nun sözünün, insanların birbirlerini ısıtmadığı ve sıcaklık göstermediği bir sonbahar metaforu kullanarak, insanların duygusal olarak soğuk ve mesafeli olduğunu ima etmesinde yatmaktadır. Bu söz, çoğu zaman insanların birbirlerine karşı duyarsız kaldıkları zamanlarda kullanılır.
Resimde Adalet Ağaoğlu var. Sözleri; "Herkes kendine bir efendi seçiyor. Kendisi, yalnız kendisi olmaktan korkuyor." diye devam ediyor. Bu söz, insanların kendilerini başkalarına efendi seçmelerini ve yalnız başlarına kalmaktan korkmalarını eleştiriyor. Aslında, insanlar kendilerini kabul etmekte ve yalnız kalmaktan korkmamakta özgür olmalıdır. Bu, "Herkes kendine efendi seçiyor, ama kimsenin kendisini gerçekte sevmediğini" düşündürür. Ağaoğlu, bu cümleyle insanların yalnız başlarına kalmaktan korktukları ve gerçekte kendilerini sevmedikleri için başkalarına itaat ettiklerini ve kendilerini efendi seçtiklerini ima ediyor.
Resimde Adalet Ağaoğlu'nun fotoğrafı ve bir alıntısı var. Alıntı şu: "Hayatla piştigi gibi, kitapla da pişmeli insan." Fıkra, insanları yemeğe benzeterek, hayatla ve kitapla piştikleri fikrini ortaya koyuyor. Bu metafor, insanın hayat tecrübeleriyle ve kitap okuyarak olgunlaştığını ve geliştiğini ifade ediyor.
Yazarın ölüm yıl dönümü demişler, ben de kitaplarını okurken yaşadığım ölüm deneyimini anlatayım 😂