Yasin @ysnkl_ Siirt'te üniversite okumaya gittiğimde günlerce kiralık ev aradım, herkes öğrenciye ev vermiyoruz diye bahaneler üretiyordu, muhafazakar bir adama ben şeyh torunuyum deyip bir kaç fotoğraf gösterdikten sonra kiralamıştık, gözünü sevdiğimin cehaleti ilk defa işe yaramıştı.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Bu resimde, "Yasin" adlı bir Twitter kullanıcısının bir hikayesini görüyoruz. Hikayede Yasin, Siirt'te üniversite okumaya gittiğinde ev arama çabalarını anlatıyor. Herkes öğrenciye ev vermiyor diye bahaneler üretiyormuş. Yasin, bir adama "ben şeyh torunuyum" deyip birkaç fotoğraf gösterdikten sonra evi kiralamış. Bu olayla, Yasin'in "cehaleti"nin işe yaradığını ve kendisine ev kiralamayı sağladığını anlatıyor.
Şaka, Yasin'in "şeyh torunuyum" diyerek insanların ön yargılarına oynaması ve bu yolla ev kiralayabilmesinden kaynaklanıyor. Bu, toplumda hala var olan birtakım ön yargıların ve insanların bunlara ne kadar kolay kanabildiklerinin bir eleştirisi olarak da yorumlanabilir.