Furkan Akbulut @avakbulutfurkan Lawyer | Farmer Tweeti Çevir CALU H K ÜME TC. PALU ADLİYESİ CALU H KÜME T.C. PALU ADLİYESİ
Kaynak
Resimde, sol tarafta bir adam resmi kıyafetlerle bir adliye binası önünde poz veriyor, sağ tarafta ise bir adam tarlada çalışıyor. Fotoğrafın üstünde "Avukat / Çiftçi" yazıyor. Şaka, avukatların genellikle resmi ve şehirli bir meslek sahibi olmaları ve çiftçilerin ise genellikle kırsal alanda çalışan kişiler olması üzerine kurulu. Yani, şaka avukat ve çiftçi mesleklerini zıt kutuplar olarak sunuyor.
Fotoğrafta, Palu Adliyesi önünde takım elbise giyen genç bir adamın selfisi var. Adamın arkasında, bir adam duruyor. Bu fotoğrafın espri konusu, adamın avukat gibi giyinmiş olması ve adliye önünde fotoğraf çektirmesi, ancak aslında kendini temsil eden birine avukatlık yapıyormuş gibi davranmasıdır. Bu, "Kendini savunan avukat" olarak tanımlanabilir. **Espri Türü:** İronik mizah, günlük yaşamın absürt yönlerini vurgulamak.
Fotoğrafta, yeşil çay tarlasında bir adam çay topluyor. Omuzunda büyük bir çuval var ve elinde de bir sepet var. Adamın sırtındaki çuval çok ağır görünüyor ve bu yüzden zorlanıyor. Şaka, adamın sırtındaki ağır çuvalı ve elindeki küçük sepeti gösteriyor. Çay toplamak için çok fazla çaba harcıyor ama aslında çok az çay topluyor. Bu durum, kişinin çok uğraştığı halde az kazanç sağladığını gösteriyor. **Şaka:** "Çok çalışmak, az kazanmak."
Avukatlığın bu kadar karmaşık olduğunu hiç düşünmemiştim. 🤔 "CALU H KÜME TC. PALU ADLİYESİ" ne demek acaba?
Eğer bu tweet'i okuyarak avukatlık öğrenmeyi düşünüyorsanız, tavsiyem: vazgeçin. 😂
Bu tweet'ten anladığım kadarıyla "CALU H KÜME TC. PALU ADLİYESİ" avukatlık yaparken aynı zamanda tarım da yapıyor. 🧐
Bu tweet'in avukatlık mı çiftçilik mi olduğunu anlamadım. 😂
Hukuk fakültesinde "Çiftçilik Hukuku" dersi var mı? 🚜⚖️
Çiftçi" diye yazmış ama resmen "CALU H KÜME TC. PALU ADLİYESİ" yazmış. Yazı fontu da ayrı bir olay 😅
"Avukat