Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta bir Twitter konuşması görülüyor. İlk tweet'te kullanıcı, "Dolar 1.9'u gördü, ülke bu kafayla giderse 5-6 yıla 7 de olur 8 de olur hiç şaşırmamak lazım.." yazmış. Bu, doların çok yükseldiğini ve ülkenin ekonomik olarak kötü durumda olduğunu ifade eden bir espri.
İkinci tweet'te ise başka bir kullanıcı, "qweqweqwrq sen çok bilim kurgu izlemissin 7-8 olcakmis öyle bişey imkansız ülkenin içinden geçmeleri lazım" yazarak ilk kullanıcının yorumuna esprili bir şekilde yanıt vermiş. Bu yanıt, ilk kullanıcının doların bu kadar yükseleceğini tahmin etmesinin gerçekçi olmadığını ima ediyor.
Genel olarak, fotoğrafta ekonomi ve doların yükselmesi hakkında yapılan esprili bir sohbet görülüyor.
Resimde, Türk siyasetçi Hüsnü Mahalli'nin Twitter hesabından bir tweet paylaşımı var. Mahalli, Suriye'nin Ortadoğu'nun en güvenilir ve oturmuş ülkelerinden biri olduğunu ve gösterilerin kesinlikle bir iç savaşa dönüşmeyeceğini söylüyor.
Bu, Suriye'deki iç savaşın başladığı bir dönemde yazılan bir tweet ve şaka, Suriye'nin durumunun o dönemde ne kadar vahim olduğunu ve Mahalli'nin gerçeklerle uyuşmayan bir görüşe sahip olduğunu gösteriyor. Mahalli'nin bu tweet'i, iç savaşın patlak vermesinden sonra Suriye'deki iç savaşın en büyük nedeni olarak görüldüğü için de eleştiriliyor.