Seda Aksen @sdaksen · 5h yetmez.. oy da kullanmasinlar Sputnik Türkiye O @sputnik_TR · 17h Yeni düzenleme yolda: 60 ve 65 yaş üstü vatandaşlar yoğun mesai saatlerinde bilet parası ödeyecek sptnkne.ws/BPCG Moneda > Seda Aksen @sdaksen · 5h yetmez.. oy da kullanmasinlar Sputnik Türkiye O @sputnik_TR · 17h Yeni düzenleme yolda: 60 ve 65 yaş üstü vatandaşlar yoğun mesai saatlerinde bilet parası ödeyecek sptnkne.ws/BPCG Moneda >
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta otobüste yolculuk eden iki yaşlı amca görülüyor. Bir amca otobüse binerken diğer amca da otobüsten iniyor.
Seda Aksen'in yaptığı tweet ise, yaşlıların otobüslerde ücretsiz yolculuk yapma hakkından bahsediyor ve bunun yaşlılar için kolaylık sağladığını, ancak bu kolaylığın kötüye kullanılmaması gerektiğini ima ediyor.
Şaka, otobüse binen amcanın ücretsiz yolculuk hakkını kullanan yaşlı bir amca olması, otobüsten inen amcanın ise ücretsiz yolculuk hakkını kullanmayan yaşlı bir amca olması ve bu durumun yaşlılar için geçerli olan bu ayrıcalığı anlatan bir tweet'e gönderme yapması ile ortaya çıkıyor.
Fotoğrafta otobüse binen iki yaşlı adam ve otobüs şoförü var. Tweet, yaşlı vatandaşların otobüs bileti için ücret ödemesi gerektiğini ve şoförün bu konuda kendisine "yetmez, oy da kullanmasınlar" diyerek tepki gösterdiğini komik bir şekilde anlatıyor.
Tweet'in espri unsuru, yaşlı insanların oy kullanma hakkının olduğu ve şoförün bununla ilgili alaycı bir yorum yaptığını ima etmesidir.
Bu tweet, yaşlı insanların toplumda nasıl algılandığı ve onlara karşı yapılan önyargıların komik bir şekilde ele alınmasını sağlıyor.