seda cakici @turanjpic me: ozur dilerim akbilim bos oldugu icin olmeliyim bennn haketmiyorum bu otobusu 0000 sofor:gec gec bise olmazzz KERİİZZZZKKKEEEEE seda cakici @turanjpic me: ozur dilerim akbilim bos oldugu icin olmeliyim bennn haketmiyorum bu otobusua 0000 sofor:gec gec bise olmazzz KERİİZZZZKKKEEEEE
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, Twitter'da bir kadın tarafından yazılmış bir mesaj görüyoruz. Mesajda kadın, otobüse binmek için akbilinin olmadığını ve bunun için çok üzgün olduğunu belirtiyor. Şoföre ise "geç geç, bi şey olmaz" diye cevap veriyor.
Bu mesajdaki mizah, kadının akbilinin olmadığını söylemesine rağmen, şoföre otobüse binmek için izin istemesi ve bunun için bir bahane üretmesinde yatıyor.
Türkçede bu duruma "akbilim yok ama yine de bineyim" gibi bir deyimle benzerlik gösterir. Kadın, akbilinin olmamasına rağmen otobüse binmek için şoföre bir bahane uyduruyor ve bu durum ironik bir şekilde komik bulunuyor.
Fotoğrafta Twitter'dan bir gönderi var. Gönderide bir kız, otobüse binmesi için akbilinin boş olduğunu ve soföre bunun için ağladığını anlatıyor. Soför ise "geç geç bişe olmaz" diyerek otobüsten koşarak kaçıyor.
Bu mizah, Türk kültüründe sıkça görülen bir mizah türü olan "absürt mizah" örneğidir. Kızın durumu ve soförün tepkisi gerçekçi değil, ancak bu absürtlük komikliğini ortaya çıkarıyor.