Cem Balcı Follow @cemblc Kardeş kusurumuza bakma aq Translate Tweet föw KİLİS - İŞ BİRAZ ZOR. KİRA BİRAZ ÇOK YANİ. SURİYE BİRAZ DAHA RAHAT. |SHOW HABER 26 BİN 931 SURİYELİ GERİ DÖNDÜ >
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, bir haber programından alınmış, bir gazetecinin "iş biraz zor, kira biraz çok yani. Suriye biraz daha rahat" sözlerini söylediği an görülüyor. Cem Balcı'nın paylaşımı bu durumun komikliğini vurgulamak için "Kardeş kusurumuza bakma aq" şeklinde bir başlıkla paylaşmış.
Paylaşımın esprili tarafı, Suriye'nin savaş halinde olmasına rağmen "daha rahat" olarak sunulması, insanların bu cümleyi ne kadar çirkin bir ironi olarak algılayabileceğini göstererek, hem savaşın gerçeklerini hem de medyadaki çelişkili ifadeleri eleştiriyor.