berk on surf @yinemiberk Dolar 1.9'u gördü, ülke bu kafayla giderse 5-6 yıla 7 de olur 8 de olur hic sasırmamak lazım. ÖÖ 2:12 - 17 Nis 2012 Twitter for Android 23 Beğeniler ihsan Akçağlayan @Theakcglyn 17 Nis 2012 @yinemiberk adlı kişiye yanıt olarak qweqweqwrq sen cok bilim kurgu izlemissin 7-8 olckakmıs öyle bisey imkansız ülkenin icinden gecmeleri lazım
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Görsel, Twitter'da bir gönderi ve ona gelen bir yanıt içeriyor. Orijinal gönderide, "Dolar 1.9'u gördü, ülke bu kafayla giderse 5-6 yıla 7 de olur 8 de olur hiç şaşırmamak lazım.." yazıyor. Yanıt olarak ise "qweqweqwrq sen çok bilim kurgu izlemişsin 7-8 olcakmiş öyle bisey imkansiz ülkenin içinden geçmeleri lazım" yazılmış.
Fıkra, 2012 yılında doların değerinin 1.9 TL'ye düşmesini ve bunun sonrasında da devam eden artış trendini ele alıyor. Orijinal gönderi, doların 7 TL veya 8 TL'ye çıkmasının olası olduğunu iddia ediyor. Yanıt ise bu iddiayı abartılı buluyor ve 7-8 TL'ye çıkmasının imkansız olduğunu belirtiyor. Burada espri, doların 2012 yılında 1.9 TL'ye düşmesinin üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen, hala 8 TL seviyesine ulaşmamasının ironik bir şekilde ele alınmasında yatıyor.