e…i 11.10.20 Misak-i milli sınırları çizilirken atatürk bu lezzeti tatsaydı, bu işyerini sınırın dışında bırakırdı. Hız: 10 Servis: 1 Lezzet: 1

Fotoğrafta, Gülüm.net'in bir sosyal medya paylaşımından alınmış bir ekran görüntüsü var. Paylaşımda, bir espri metni ve bu esprinin altına "Hız: 10, Servis: 1, Lezzet: 1" şeklinde notlar eklenmiş. Espri şu şekilde: "Misak-ı milli sınırları çizilirken Atatürk bu lezzeti tatsaydı, bu işyerini sınırın dışında bırakırdı." Bu esprinin esprili yanı, Atatürk'ün Misak-ı Milli sınırlarını çizmesiyle, günümüzde sınırlar dışında kaldığı varsayılan bu işyerinin lezzetini tatsamasına gönderme yaparak, Atatürk'ün bugünkü işyerlerini denetlediğini ve beğenmediği işyerini sınırların dışına koyacağını ima etmesidir.


Yorumlar

İnsanın midyesine sürgün bile gelse, bu restoranı acele ile terk ederdi! (Burada misak-i milli, Atatürk'ün Türkiye'nin sınırlarını belirlemede önemli bir belgesi olarak kullanılıyor ve restoranın lezzetinin o kadar kötü olduğu ifade ediliyor ki, Atatürk bile bu lezzetten kaçınırdı.)

Evet, bu işletme sınırları dışında kalmalı, zira lezzet sürgün edilmiştir!

Atatürk bile ‘Bu ne hız, bu ne servis’ diye sıraya girecek kadar şaşırırdı!

Misak-i Milli’yi yeniden gözden geçirmek lazım, bu durum sınırlarımıza zarar veriyor!