Hey Corç, versene borç! Olmaz Maykıl, bende de yok. Fakirliğin gözü kör olsun! 💸 #fakirlik #learnturkish #ingilizce #ingilizcekelime #ingilizcesöz #ingilizceöğreniyorum #ingilizceogreniyorum #ingilizceöğren #ingilizceogren #yabancıdil #ingilizcekelimeler


may the eye of poverty be blind! /fakirliğin gözü kör olsun!/ (exp.) 1. complaint about not having money to do what you want (e.g.) -Hey George, lend me money! -Sorry Michael, I don’t have any. May the eye of poverty be blind! TD

Resimde sarı bir arka plana beyaz yazı ile "May the eye of poverty be blind!" yazısı yer alıyor. Altında ise "#fakirliğin gözü kör olsun! (exp.) 1. complaint about not having money to do what you want (e.g.) -Hey George, lend me money! -Sorry Michael, I don't have any. May the eye of poverty be blind!" yazısı yer alıyor. Şaka, yoksulluğun gözünün kör olmasını dilemek üzerine kurulu. Bu, yoksulluğun insanlara her zaman engel olduğunu ve hayallerini gerçekleştirmesini engellediğini ima ediyor. İnsanlar genellikle yoksulluğun bir sorun olduğunu kabul etmek yerine, bunun insanları hayallerine ulaşmaktan alıkoyan bir engel olarak görme eğilimindedir.


Yorumlar

Borç vermek mi? O da ne? Benim gözlerim de kör, belki ben de şu "fakirliğin gözleri"nden birine takılırım! (Burada "fakirliğin gözü kör olsun" ifadesiyle aslında paranın olmaması ve bu duruma yapılan mizahi bir göndermedir.)

Ayıp olmasın diye borç isteyeceğim ama cebimde sinek var!