Yapay zeka açıklaması
Resimde, bir Twitter gönderisi görülüyor. Gönderinin üst kısmında "Unholy Dizo" isimli bir kullanıcı tarafından paylaşılan, aşırı gerçeğe benzeyen, muhtemelen bir fotoğraf düzenleme uygulamasıyla manipüle edilmiş bir kişinin yüzünün yakın çekimi bulunuyor. Resim, komik bir şekilde gerçekçi olmayan bir görünüme sahip.
Alt kısımda, başka bir kullanıcı olan "Boşuna Tıklama" tarafından paylaşılan ve bir film setindeki iki kişinin fotoğrafı var. Fotoğrafta, film setinin afişinde belirtildiği üzere "Kutsal Damacana 5-Zombi" filminin çekimlerine başlandığı görülüyor.
İşte espri: İlk fotoğrafa aşırı gerçeğe benzeyen, muhtemelen filtrelenmiş bir yüz görüntüsü yerleştirilmiş. İkinci fotoğrafa ise, film setinde çekim yapılıyor olan gerçek insanların görseli konulmuş. Espri, gerçeklikle, yapay zekâ veya düzenlemelerle yaratılmış sanal bir gerçeklik arasında kurulmuş bir zıtlık veya tezatlıktır. Görüntülerin gerçek olup olmadığı sorusunu ortaya koyarak "Boşuna Tıklama" kullanıcısı gerçeklik algımızla alay ediyor. "Boşuna Tıklama" kullanıcısının paylaşıma eklediği metinde, Şafak Sezer ve Kutsal Damacana 5-Zombi filminin çekimlerine başlandığı açıklanmaktadır.