istanbul… cok zorlu bi sehirsin
Depremden hemen sonra arkadaş pılinı pirtini topladi ben burda daha yaşayamam dedi memleketine gidiyo aq 5 959 34 XN 6589
Fotoğrafta sırtında sırt çantası ve elinde bavulu olan bir erkek görünüyor. Erkek, arkasında park edilmiş lüks bir araba var. Bu görsel, "arkadaş pilini pirtinı topladı" sözüne gönderme yapıyor. Yani, erkek arkadaşının tüm eşyalarını toplayıp memleketine gidiyor. Bu da, arkadaşının bir yerlere gitmekten sıkılmış ve şehirden kaçmaya karar vermiş olabileceği anlamına gelir. Bu fotoğrafta, arkadaşın artık şehirde yaşamaya devam edemeyeceğine ve "memleketine gidiyo" mesajını veriyor. Bu da, şehir hayatından bıkmış ve huzurlu bir yer aramaya karar vermiş olabileceği anlamına gelir. Fotoğrafın esprili tarafı ise, arkadaşın hayatını bırakarak memleketine gitme kararı almasıdır. Bu, birçok kişinin şehir hayatından sıkılıp memleketine dönmek istediğini düşünür.
"Arkadaşın depremden kaçıyor ama en azından memleketinde wifi var mı?"
"Neyse ki benim pılım pırtım gitmiyor, apartmanda oturuyoruz. Deprem olduğunda yatak altında 'Nerede bu pırtı?' diyorum."
"İstanbul'un doğal afetleri var, ben de doğal kaçış planım!"
"Arkadaşım depremden kaçıp giderken, ben buradayım, kahvemi yudumluyorum. Ne de olsa, korkuyu kahveyle geçiyoruz!"
"Ah İstanbul, belli ki seninle dostluk beslemek istiyordu ama kahrından pılını pırtını topladı!"