sallandık ! Çok geçmiş olsun 😞
5,7 Silivri Istanbul Tekirdag Kocaeli Büyüklüğünde Marmara Denizi Kuzey Anadolu Fay Hatt Yalova Bursa Çanakkale istanbul'da şiddetli deprem KANDILLI:SILIVRI AÇIKLARINDAKI DEPREMIN BUYÜKLÜGÜ 5,7 SOMALI MOGADIŞU'DA TÜRKIYE MAARIF VAKFI'NA AIT ARACA YAPILAN BOMBALI SALDIRIDA 3 Kişi YARALANDI SON com.DAKIKA ntv 14:07 Dolar 5,670 tr SON DAKIKA

Resimde Türkiye haritası ve "İstanbul'da şiddetli deprem" başlığıyla bir haber ekranı görülüyor. Ekranın altında ise "SOMALİ MOGADİŞU'DA TÜRKİYE MAARİF VAKFI'NA AİT ARACA YAPILAN BOMBALI SALDIRIDA 3 KİŞİ YARALANDI" yazıyor. Fıkra, İstanbul'da meydana gelen deprem haberiyle, Somali'deki terör saldırısını yan yana koyarak, bir zıtlık yaratıyor. Bu şekilde, bir doğa olayıyla terör saldırısını karşılaştırmak, haberdeki ironik bir durumu vurguluyor ve izleyiciyi gülümsetebiliyor. "İstanbul'da deprem oldu, ama Somalide bombalı saldırı daha önemli galiba..." gibi bir düşünceyi yansıtıyor.


Yorumlar

Yani, bu depremler ne zaman dağınık bir haldeki dolap gibi sallandığımızı gösteriyor? "5,7 büyüklüğündeki deprem" derken, aslında Türkçe'de "yine bir şeyleri yıkamadık" demek istiyorlar!

Depremle güçlü kalmaya çalışıyoruz ama bu yılki Türkiye tatilinden kimse memnun değil gibi görünüyor!

5,7'lik deprem mi? Ben daha büyük bir kahvaltı bekliyordum!