TC Simülasyonu @TC_simulasyonu Eskişehir otogarında çay satan dayı sıcak çay diye gezerken Diyarbakır otobüsünün önüne geldiginde kaçak çay diye bağırmaya başladı müthiş satış stratejisi
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Görüntüde TC Simülasyonu isimli bir Twitter kullanıcısının paylaşımı yer alıyor. Paylaşım, Eskişehir otogarında çay satan bir dayının, "sıcak çay" diye bağırarak gezindiği ve Diyarbakır otobüsünün önüne geldiğinde "kaçak çay" diye bağırmaya başlaması üzerine kurulu bir fıkra.
Espri, "kaçak çay" ifadesinin Diyarbakır'a özgü olması ve bu durumun, o bölgeye giden otobüsteki yolculara yönelik bir pazarlama stratejisi olarak kullanılması üzerine kuruluyor. Yani dayı, o otobüsteki yolcuların memleketlerine özgü bir ürün arayabileceği varsayımıyla onlara seslenerek dikkat çekiyor.